2024/05/19

 

Į politikų daržus lekia jau ir puntukai

Naujoji rajono Taryba nuo pat pirmų savo posėdžių – triukšmingesnė ir drąsesnė.
Autorės nuotrauka

Praėjusiame rajono Tarybos posėdyje išrinkta nauja Kupiškio rajono savivaldybės Politikų etikos komisija. Ir galima tikėtis, kad ši instancija darbo tikrai turės. Jau kelintame posėdyje iš eilės skamba gana aštrūs priekaištai, replikos ir kaltinimai. Ne vienam politikui išsprūsta ir įžeidesnis žodis.

„Slėpkis po samanomis“

Politinė etika – gana subjektyvus dalykas. Vienam mūsų valdžios atstovo poelgis gali atrodyti labai įžeidžiamas, kitam – visiška smulkmena. Tuo labiau kad Lietuvos politiką vis dažniau lydi rėksniai, kuriems drąsos netrūksta norint atkreipti dėmesį, įkąsti oponentui.
Nežinia, kiek tokius drąsuolius dar kęs kai kurie Kupiškio rajono tarybos nariai. Jau nebe pirmą kartą jų posėdžiavimo metu pasipila itin aštrūs kaltinimai ir replikos.

„O gerbiamam Jaručiui norėčiau mesti puntuką. Jūs privėlėte labai daug nesąmonių. Viena jų – tuščias užsispyrimas kainavo mūsų žmonėms nepaprastai daug laiko ir pinigų. Tokių klaidų jūsų valdymo metais pridaryta labai daug“, – tokiais ir panašiais žodžiais į buvusį rajono merą Joną Jarutį kreipėsi Visuomeninio komiteto „Kupiškio kraštą keiskime kartu“ narys Zigmantas Aleksandravičius ir vėliau savo oponentą siuntė slėptis po labai giliomis samanomis dėl savo darbų per buvusios valdžios kadenciją.
Kaip žinia, ugnis tarp šių dviejų politikų užsiplieskė dar prieš savivaldos rinkimus.

Plačiau skaitykite „Kupiškėnų mintyse“

——-
Autorius: Ingrida NAGROCKIENĖ

Dalintis
Komentarų nėra

Sorry, the comment form is closed at this time.

Rekomenduojami video