2024/05/19

 

Miesto tvarkymas – juodoji skylė

Medinius laiptus prie Kupiškio piliakalnio ruošiamasi sutvarkyti iki „Lingaudalas“ festivalio pradžios.
Autorės nuotrauka

Akyliau pasidairius po Kupiškį matyti, kad daug čia ką reikia remontuoti, perdažyti ar kitaip atnaujinti. Turto valdymo skyriaus specialistas Antanas Odinas, atsakingas už miesto reikalus, Savivaldybės merui, administracijos direktoriui, Urbanistikos ir ekologijos skyriui įteikė miesto tvarkymo darbų sąrašą.

Milijoniniai darbai

Pasak A. Odino, jis maždaug prieš dvi savaites parengęs tik miesto tvarkymo darbų sąrašą. Reikia pakeisti griūvančias atramines sienutes šalia „Sodros“ pastato, atraminių sienelių atramą šalia parduotuvės „Techasas“, nudažyti tiltų per Kupą turėklus, pakeisti avarinės būklės laiptus prie Kupiškio piliakalnio, atnaujinti krepšinio ir vaikų žaidimų aikšteles, pakeisti nepatenkinamos kokybės šaligatvių dangą Krantinės, Kraštiečių kvartaluose, Energetikų g. ir kitur. Daug kur stinga šiukšliadėžių, suolelių. Kapinėse reikia įrengti kolumbariumą, palaikų pelenų barstymo vietą. Gyventojai prašo apšviesti taką nuo K. Šimonio g. „Maximos“ link, nori, kad šviesiau būtų daugiabučių kiemuose. Reikia įrengti ir šunų vedžiojimo vietas, kirsti senus medžius, sutvarkyti ir apželdinti teritoriją Krasnavos g. šalia garažų ir kt. Be to, šiemet išgriuvo dalis senųjų kapinių tvoros.

Visiems tiems darbams atlikti reikia nemažai lėšų, tačiau pats pinigų neskirstąs. Tai jau rajono Savivaldybės vadovų kompetencija. Tiesa, kai kur, pavyzdžiui, prie Kupiškio piliakalnio supuvusių medinių laiptų, pasirūpinęs nuoroda, kad čia vaikščioti draudžiama. Tegu žmones bėdos aplenkia.

„Iki šiol kasmet maždaug iki spalio 1 d. Turto valdymo skyrius teikdavo paraišką, ką reikėtų mieste patvarkyti. Antai 2014 m. buvau užsiprašęs visiems darbams net 5,59 mln. litų. Žinoma, Savivaldybė tokių lėšų šioms reikmėms neišgali skirti ir niekada to negalėjo. Mano pareiga viską sužiūrėti ir paviešinti trūkumus. Dėl to pastabų nesu gavęs. Tik anksčiau kartą esu sulaukęs replikos, kad per daug fantazuoju. Kiek ir kokiems miesto tvarkymo darbams šiemet yra skirta lėšų, pasakyti negaliu. Dėl tų darbų yra sutartis su UAB „Kupiškio komunalininkas.“

Plačiau skaitykite „Kupiškėnų mintyse“

——-
Autorius: Banguolė ALEKNIENĖ

Dalintis
Komentarų nėra

Sorry, the comment form is closed at this time.

Rekomenduojami video