2024/05/19

 

Ligoninės ateitis – panevėžiečių prieglobstyje?

Kupiškio rajono ligoninė galėtų tapti ir Panevėžio respublikinės ligoninės filialu.
Jurgitos Banionienės nuotrauka

Nauja rajono valdžia ieško būdų, kaip išgelbėti Kupiškio rajono ligoninę. Esą jos galas nenumaldomai artėja ir laukti nebėra ko. Todėl rajono meras, vicemeras ir sveikatos srities atstovai vyko į Skuodą, kur jau dešimtmetį šio rajono ligoninė yra Klaipėdos respublikinės ligoninės filialas. Sekant tokiu pavyzdžiu Kupiškio ligoninė galėtų priklausyti Panevėžiui.

Yra filialas

Jau seniai viena aktualiausių rajono problemų – ligoninė. Ši įstaiga nuolat kapstosi iš skolų ir ieško naujų būdų išgyventi.
Antradienį Kupiškio rajono savivaldybės vadovai ir Kupiškio ligoninės direktorė Roma Ramanauskienė lankėsi Skuodo ligoninėje. Čia prieš dešimt metų buvo garsiai kalbama apie uždarymą, tačiau medicinos įstaigą išgelbėjo Klaipėda – šio miesto respublikinė ligoninė prisijungė Skuodo ligoninę, kaip filialą.

„Prieš dešimt metų buvo svarstomas Skuodo ligoninės išlikimas. Ir mūsų ligoninės galas jau švytuoja kažkur horizonte. Todėl svarbu imtis priemonių situacijai suvaldyti“, – apie vizitą į Skuodą kalbėjo Kupiškio rajono meras Dainius Bardauskas.
Kupiškėnų delegacija domėjosi, kaip šiandien laikosi Skuodo gydytojai, prijungti prie Klaipėdos ligoninės – kokie tokio sprendimo trūkumai ir privalumai.
Mero pasakojimu, didžiausias filialo įsteigimo trūkumas, kad jis praranda savarankiškumą. Antra vertus, atsikratoma nemažai sunkumų.

„Klaipėdos ligoninė perėmė visą vadovavimą ir atsakomybę už Skuodo filialo veiklą. Sumažėjo administracijos darbuotojų. Kiti darbuotojai gauna atlyginimus pagal respublikinės ligoninės lygį. Skuodiškiai tebeturi chirurgijos skyrių, dvi ginekologijos lovas, reanimacijos pagalbą“, – sakė D. Bardauskas.
Toks pasirinkimas, pasak pašnekovo, buvo naudingas ir Skuodo rajono savivaldybei – jai reikia skirti mažiau lėšų savai ligoninei išlaikyti. Remonto darbais taip pat rūpinasi klaipėdiečiai.

Plačiau skaitykite „Kupiškėnų mintyse“

——-
Autorius: Ingrida NAGROCKIENĖ

Dalintis
Komentarų nėra

Sorry, the comment form is closed at this time.

Rekomenduojami video