2024/05/17

 

Vandenvietes saugo sanitarinės apsaugos zonos

Nuotrauka iš redakcijos archyvo

Kupiškio rajono savivaldybės taryba nusprendė rengti dokumentus sanitarinės apsaugos zonos riboms nustatyti aplink UAB „Kupiškio vandenys“ prižiūrimas rajono vandenvietes. Jos pažymėtos jau seniai, bet zonas būtina įtraukti į vandenvietės specialųjį planą. Gyventojai turėtų žinoti, kas tokiose teritorijose draudžiama daryti.

„Kupiškio vandenys“ vandenvietes turi Kupiškio ir Subačiaus miestuose, Šimonyse, Adomynėje, Juodpėnuose, Rudiliuose, Alizavoje, Palėvenėlėje, Skapiškyje, Virbališkiuose, Laičiuose, Naiviuose ir Noriūnuose. Visose jų, išskyrus Laičius ir Naivius (čia dar neišspręstas žemės nuosavybės klausimas), sutvarkytos ir pažymėtos sanitarinės apsaugos zonos – nustatytos saugomos teritorijos apie vandenvietę, kur ribojama ūkinė veikla. Tai padaryti įpareigojo Higienos normos.

Pasak UAB „Kupiškio vandenys“ vyr. inžienieriaus Vido Zulono, visos vandenvietės rajone užtvertos – į jas gyventojams patekti negalima. Pažeidimų nebūta, nors vienas kitas žmogus kartais paprašo tokias teritorijas nusišienauti.

Plačiau skaitykite „Kupiškėnų mintyse“

——-
Autorius: Ingrida NAGROCKIENĖ

Dalintis
Komentarų nėra

Sorry, the comment form is closed at this time.

Rekomenduojami video