2024/05/03

 

Šis pavasaris komunalininkams – jubiliejinis

Rimantas Stundys – devintasis UAB „Kupiškio komunalininkas“ vadovas.
Autorės nuotrauka

Švara ir tvarka mieste besirūpinanti UAB „Kupiškio komunalininkas“ pradėjo skaičiuoti šeštą veiklos dešimtmetį. Praėjusį ketvirtadienį Kupiškio kultūros centre įmonės 50-metį paminėjo dabartiniai ir buvę komunalininkai. Sulaukta ir nemažai svečių – pasveikinti kupiškėnų atvyko Lietuvos komunalininkų ir atliekų tvarkytojų asociacijos prezidentė, kolegos iš kitų rajonų, vietinių įmonių, su kuriomis bendradarbiaujama, atstovai. Apie tai, kaip keitėsi įmonės veikla, kaip ši bendrovė gyvena dabar, kokius ateities uždavinius kelia, kalbėjomės su UAB „Kupiškio komunalininkas“ direktoriumi Rimantu Stundžiu.

Minite solidų veiklos jubiliejų. Kokia šios įmonės istorija, kaip ji keitėsi per 50 metų?

Pernai netyčia, vartydami archyvines bylas, aptikome, kad būtent 1965 metų balandžio mėnesį buvo įsteigtas Kupiškio rajono Komunalinių įmonių kombinatas, kurį visi vadino „Kiku“. Taigi, minime penkiasdešimtmetį.

Anksčiau Kupiškyje buvo įkurta Vietinio ūkio valdyba. Jai priklausė malūnai, turgavietės, viešbutis, pirtis, blokų fabrikai, kirpyklos, siuvyklos, karšyklos, batų dirbtuvės, karjerai, durpynai, kalkynai ir pan. Rajono Komunalinių įmonių kombinatas savo funkcijomis, struktūra buvo panašus į dabartinį.

Plačiau skaitykite „Kupiškėnų mintyse“

——-
Autorius: Jurgita BANIONIENĖ

Dalintis
Komentarų nėra

Sorry, the comment form is closed at this time.

Rekomenduojami video