2024/04/19

 

Verti neiti į rajono tarybą

Kai kurie rinkimuose į Kupiškio rajono savivaldybę mandatus laimėję politikai tiki, kad jie verti baigti senus savo darbus.
Autorės nuotrauka

Likus dešimčiai dienų iki pirmojo naujai išrinktos rajono Tarybos posėdžio, jos nariai turėjo galimybę atsisakyti tautos patikėtų pareigų. Iš 25 naujų valdžios atstovų, du jų savo Tarybos mandatus padovanojo partijos bičiuliams, per rinkimus reikalingo balsų skaičiaus nesurinkusiems kandidatams.

Gerbia rinkėjus

Balandžio 16 dieną prisieks 25 nauji Kupiškio rajono tarybos nariai: devyni Tėvynės sąjungos-Lietuvos krikščionių demokratų nariai, 5 socialdemokratai ir 5 valstiečių ir žaliųjų sąjungos nariai, 3 komiteto „Kupiškio kraštą keiskime kartu“, du Darbo partijos ir vienas „Tvarkos ir teisingumo“ atstovas.

Likus dešimčiai dienų iki šių politikų prisaikdinimo pirmajame Tarybos posėdyje, tautos išrinktieji turėjo teisę atsisakyti gauto mandato.
Labiausiai svarstė tie politikai, kurių dabartinės pareigos nesuderinamos su Tarybos nario pareigomis. O tokių asmenų daugiausia buvo iš Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjungos Kupiškio skyriaus.

Pareigų konfliktas aktualus buvo mandatus į Tarybą laimėjusiam seniūnui Vidmantui Paliuliui, Kupiškio r. turizmo ir verslo informacijos centro direktoriui Pauliui Pranckūnui ir Jaunimo centro direktorei Gailai Matulytei.

Pastaroji politikė savu noru paliko buvusias pareigas, pasiėmė senosios rajono Tarybos skirtą išeitinę išmoką ir pasirinko būsimąją valdžią.
„Mane palaikė 238 kupiškėnai, jaučiu pareigą jiems dirbti. Ir toliau daugiausia dėmesio žadu skirti jaunimui, jų problemoms“, – tvirtai praėjusiame rajono Tarybos posėdyje apie savo pasirinkimą kalbėjo G. Matulytė.

Plačiau skaitykite „Kupiškėnų mintyse“

——-
Autorius: Ingrida NAGROCKIENĖ

Dalintis
Komentarų nėra

Sorry, the comment form is closed at this time.

Rekomenduojami video