2024/05/03

 

Juozui Kraujūnui – 70 metų

Juozas Kraujūnas.

Nuotrauka iš „Kupiškėnų enciklopedijos“ II tomo

Fotomenininkas, inžinierius Juozas Kraujūnas gimė 1945 m. balandžio 6 d. Molėtuose. Kaune baigė vidurinę mokyklą, 1968 m. – tuometinį Kauno politechnikos institutą. Gavęs inžinieriaus diplomą, išvyko į Estiją, kur dirbo popieriaus fabrike inžinieriumi mechaniku. 1971 m. grįžo į Lietuvą, Kupiškyje dirbo statybinių medžiagų gamykloje, rajono vykdomajame komitete, firmoje „Užkupys“, buvo įkūręs individualią įmonę „Juovida“.

Jaunystėje susidomėjęs fotografija, J. Kraujūnas ne vieną dešimtmetį fiksavo kultūros renginių, švenčių, sporto varžybų, susitikimų ir vizitų, rajono Savivaldybės tarybos posėdžių akimirkas, lydėdavo meno kolektyvus į festivalius ir koncertus, bendradarbiavo su laikraščiais. Jis rengė Savivaldybės fotografijų stendą „Rajono naujienos“. Nuo 1988 m. buvo Lietuvos fotomenininkų sąjungos narys.

J. Kraujūnas mirė 2008 m. rugpjūčio 16 d. Kupiškyje. Palaidotas naujosiose Kupiškio kapinėse.

J. Kraujūno fotografijų archyvas, saugomas Kupiškio rajono savivaldybės viešojoje bibliotekoje, yra reikšminga mūsų krašto kultūrinio paveldo dalis, kuri yra ir bus eksponuojama įvairiose rajono įstaigose, bendruomenėse.

——-
Autorius: Banguolė ALEKNIENĖ

Dalintis
Komentarų nėra

Sorry, the comment form is closed at this time.

Rekomenduojami video