2024/05/04

 

Paramą traukiniams rajono valdžia pavadino reketu

Kupiškio rajono savivaldybė sutinka, kad reikėtų išsaugoti traukinių maršrutą Rokiškis–Panevėžys–Šiauliai, bet jo finansuoti nežada.
Autorės nuotrauka

AB „Lietuvos geležinkeliai“ paskaičiavo, kiek Kupiškio rajono savivaldybei kainuotų keleivinio traukinio išlaikymas maršrutu Rokiškis–Panevėžys–Šiauliai. Tam per metus reikėtų skirti beveik 145 tūkst. eurų. Šią sumą išgirdę rajono Tarybos nariai pakraupo. Prašomą paramą politikai pavadino akivaizdžiu reketu ir pasiūlė duoti atsaką geležinkelininkams – paskaičiuoti, kokią taršą jie kelia mūsų krašte. Tačiau galiausiai pritarė, kad reikia išsaugoti traukinių eismą per Kupiškio rajoną.

Prašoma parama – pasityčiojimas

Jau nuo praeitų metų pabaigos kupiškėnus, rokiškėnus, panevėžiečius kamuoja klausimas, ar liks per šiuos rajonus važinėjęs keleivinis traukinys. Nors jis pastaruoju metu vykdavo tik savaitgaliais, gyventojai labai aktyviai prieštaravo maršruto Rokiškis–Panevėžys–Šiauliai nutraukimui.

Dėl nuostolingo vežimo nuo sausio 1 d. buvo nuspręsta maršrutą nutraukti. Bet minėtu geležinkeliu keleivinis traukinys iki šiol važinėja. Mat gauta daug skundų dėl tokio žingsnio.
Gyventojų prašymą išsaugoti traukinį gavo ir Kupiškio rajono savivaldybė. Dar praeitų metų gruodį įteiktas subatėno Jono Babicko raštas su 258 Kupiškio ir gretimų rajonų gyventojų parašais dėl keleivinių traukinių maršruto Rokiškis–Panevėžys–Šiauliai netrumpinimo.
Šį klausimą mūsų valdžia nusprendė apsvarstyti paskutiniame Tarybos posėdyje.

Plačiau skaitykite „Kupiškėnų mintyse“

——-
Autorius: Ingrida NAGROCKIENĖ

Dalintis
Komentarų nėra

Sorry, the comment form is closed at this time.

Rekomenduojami video