2024/05/04

 

Liūdnos gatvės medžių perspektyvos

Retinami medžiai Kupiškio Gedimino gatvėje.
Autorės nuotrauka

Šį pavasarį Kupiškyje intensyviai dūzgia pjūklai. UAB „Kupiškio komunalininkas“ darbininkai išsijuosę retina medžius ne tik miesto centre, bet ir kitose gatvėse. Gyventojams rūpi, ar vietoje nupjautų medžių bus sodinami kiti, ar miestas pasmerktas tapti dulkėta, saulės svilinama dykuma.

UAB „Kupiškio komunalininkas“ aplinkotvarkos tarnybos vadovas Algirdas Gasiūnas teigė, kad šiuo metu Savivaldybės administracija skyrė apie 2 tūkst. eurų nupjauti medžiams, kurie auga arti perėjų, užstoja kelio ženklus, yra drevėti, džiūstantys, pažeisti ligų ar kelia pavojų praeiviams. Išretinus šiuos medžius, vėliau reikėtų kitus nugenėti, kad jie neužstotų gatvės apšvietimo. Medžių nupjauta ne tik Gedimino g., bet ir B. Žekonio, Vytauto, Žemaitės gatvėse.

„Naujų medžių pasodinti vietoje nupjautų nėra galimybės. Mat pagal prieš keletą metų Aplinkos apsaugos ministerijos patvirtintas želdynų taisykles medžius galima sodinti 15 m nuo namo fasado ir 10 m nuo jo šono. Nuo važiuojamosios gatvės dalies medžiai turi augti ne arčiau kaip 1 m atstumu. Nėra numatyta vietoje iškirstų medžių palei gatvę sodinti štambinius, t. y. 2 m aukščio medelius ar krūmus.

Plačiau skaitykite „Kupiškėnų mintyse“

——-
Autorius: Banguolė ALEKNIENĖ

Dalintis
Komentarų nėra

Sorry, the comment form is closed at this time.

Rekomenduojami video