2024/04/23

 

Kelių ir vaikų žaidimo aikštelių bėdos

Tikroji kelių ir gatvių būklė pasirodo pavasarį – atsiveria duobės, plyšiai.
Autorės nuotrauka

Atėjus pavasariui, pasirodo tikroji kelių būklė – akis badyte bado gatvėse atsivėrusios duobės, plyšiai. Sušilę orai į kiemus kviečia vaikus, tik vietų, kur jie galėtų saugiai žaisti, mieste beveik nėra. Nesmagu žiūrėti ir į rekonstrukcijos reikalaujančią centrinę miesto aikštę. Kaipgi ketinama spręsti šias problemas, kalbėjomės su Kupiškio rajono savivaldybės administracijos direktoriumi Žilvinu Aukštikalniu.

Paskirstys lėšas

Po žiemos atsivėrusios kelių duobės pykdo vairuotojus, tačiau kiekvieną pavasarį jų vis daugėja. Pasak Kupiškio rajono savivaldybės administracijos direktoriaus Ž. Aukštikalnio, mieste ir seniūnijose keliai ir gatvės yra išvažiuojamos, bet joms būtinai reikia investicijų ir kapitalinio remonto. „Turbūt apie 70 proc. gatvių jau skaičiuoja 30 metus. Mokslininkų nustatyta, kad asfaltas tarnauja apie 20 metų. Duobių užtaisymas laiku šiek tiek eksploatacijos laikotarpį pailgina, tačiau tik laikinai“, – kalbėjo administracijos vadovas.

Mieste, Ž. Aukštikalnio teigimu, prasčiausia yra Jaunimo gatvės būklė. Deja, nemažai ir tokių vietų, kur gyventojai keletą metų laukia ir nesulaukia asfalto, tačiau tam reikalingos milžiniškos investicijos. „Pavyko sutvarkyti Taikos, Krantinės gatvę, didžiausias automobilių srautas yra Gedimino gatvėje, čia išsimuša provėžos, asfaltas išdūlėjęs, būtina atnaujinti dangą. Po žiemos atsirado nemažai duobių, komunalininkai jas laikinai užtaiso šaltu asfaltbetoniu, kai orai atšils, jos vėl bus tvarkomos. Tie ruožai nėra avaringi, pavojingi, tačiau gatvės neturėtų taip atrodyti“, – tvirtino direktorius.

Kovo 26 d. vyksiančiame Kupiškio rajono savivaldybės posėdyje bus svarstomas klausimas dėl Kelių priežiūros ir plėtros programos lėšų paskirstymo vietinės reikšmės keliams ir gatvėms tiesti, rekonstruoti, taisyti ir prižiūrėti šiais metais. „Iš numatytų lėšų 40 proc. bus skirta kapitaliniam žvyrkelių ar gatvių remontui. Džiugu tiek, kad ką Vyriausybė buvo įsipareigojusi, tą ji ir vykdo – po truputį didina finansavimą. Pernai sąmata sudarė 492 354 Eur (1 mln. 700 tūkst. litų). Dabar numatyta skirti 768 362 Eur (2 mln. 653 tūkst. litų). Lėšos padidėjo 260 658 Eur (900 tūkst. litų), iš jų tikrai bus galima kažką padaryti. Pusė (50 proc.) numatytos sumos bus skiriama miesto, tokia pat dalis seniūnijų keliams“, – kalbėjo Ž. Aukštikalnis.

Plačiau skaitykite „Kupiškėnų mintyse“

——-
Autorius: Jurgita BANIONIENĖ

Dalintis
Komentarų nėra

Sorry, the comment form is closed at this time.

Rekomenduojami video