2024/04/19

 

Turizmo planas – pinigai tam, ką seniai žinojome

Kupiškio rajono savivaldybės turizmo ir rekreacijos plėtros specialaus plano koncepciją pristatė UAB „Lyderių grupė“ architektės Justina Ragaišytė (kairėje) ir Jurga Misiūnė.
Autorės nuotrauka

Mūsų valdžia iki vasaros nusprendė parengti Kupiškio rajono savivaldybės turizmo ir rekreacijos plėtros specialųjį planą. Jis esą leis dar labiau išnaudoti mūsų rajono gamtos, paveldo ir kultūros stebuklus turistams pritraukti. Šiam darbui iš rajono biudžeto bei Europos Sąjungos struktūrinių fondų bus skirta beveik 16 tūkst. eurų. Keista, tačiau klausant specialiojo plano koncepcijos, kurią Kupiškio rajono savivaldybės atstovams pristatė architektai, nebuvo girdėti nė vienos naujos vizijos – viskas daugybę kartų buvo išdiskutuota tiek bendruomenių, tiek valdžios atstovų.

Pristatė koncepciją

Praėjusį antradienį Kupiškio rajono savivaldybėje lankėsi UAB „Lyderių grupė“ architektės Jurga Misiūnė ir Justina Ragaišytė. Specialistės pristatė Kupiškio rajono savivaldybės turizmo ir rekreacijos plėtros specialaus plano koncepciją. Pasak viešnių, tai didelio darbo pati pradžia ir konkretūs sprendimai, kaip mūsų krašte plėtoti turizmą, bus priimti vėliau.

Sakoma, gera pradžia – pusė darbo. Bet ta architekčių pradžia ne vienam į susitikimą atėjusiam klausytojui pasirodė jau seniai atlikto darbo dalis.

Moterys siūlė pirmiausia Kupiškio rajoną suskirstyti į prioritetines zonas pagal jų galimybes, atsižvelgiant į gerą susisiekimą, kultūrinių objektų gausą bei gamtos grožį. Taigi, šio sąrašo svarbiausią vietą užėmė Kupiškio marios ir jų pakrantės, Kupiškio miestas, Lėvens upės kraštovaizdis, Palėvenės vienuolynas, Noriūnai. Šios teritorijos priskirtos pirmojo prioriteto zonoms ir čia pritraukti turistus palankiausia. Be to, čia jau nemažai investuota į turizmo plėtrą.

Plačiau skaitykite „Kupiškėnų mintyse“

——-
Autorius: Ingrida NAGROCKIENĖ

Dalintis
Komentarų nėra

Sorry, the comment form is closed at this time.

Rekomenduojami video