2024/04/28

 

Sportas ir kiti spektakliai

Nuotrauka iš redakcijos archyvo

Mūsų valdžios gerumo akcijos ir kitos atrakcijos baigia užpykdyti ir paskutinius optimistus. Dar prieš Kalėdas Kupiškio rajono savivaldybės puslapyje atsirado galimybė rinkti geriausius sportininkus. Internetu balsuoti buvo galima už geriausią sporto klubą, sporto trenerį, sportininką. O visai neseniai nugalėtojai ir apdovanoti.

Tačiau ne visiems patiko tokia nauja iniciatyva. Visų pirma, į rinkimus kažkodėl nepateko visi sportininkai. Balsuoti galimybės nebuvo net ir už tokius Kupiškio rajono sporto profesionalus, kaip autokroso vicečempionas Simas Kazbaras ar dviratininkė Silvija Latožaitė. Šie sportininkai mūsų kraštą garsina jau visoje Lietuvoje.

Antra, kokia garbė ir priimti Savivaldybės organizuotų rinkimų nugalėtojo laurus, kai pats balsavimas buvo ne itin sąžiningai parengtas. Balsavimo sumanytojai interneto puslapyje įspėjo, kad balsuoti galima tik kartą – tačiau elektroninė sistema leido už savo numylėtinį balsuoti nors ir ištisą parą. Todėl tuojau ir augo nugalėtojams skirti balsai.

Rodos, kokie čia trūkumai – svarbu noras parodyti dėmesį sportui. Tačiau ir tokios menkos klaidos vėl įpūtė kibiršktį tarp konkuruojančių mūsų rajono sporto šakų atstovų.

Negana to, kad baigiantis praeitiems metams rajono Tarybos nariai skyrė tiek pagyrų Kupiškio krepšinio klubui ir negailėjo 8 tūkst. eurų paramos (dabar parama jau nebeskiriama). Nors mūsų krepšininkai pastaruoju metu kažin ar labai garsina rajono vardą būdami antri nuo galo savo lygos divizione.

Taip, krepšininkai tikina, kad daugelis Lietuvos rajonų remia savo krepšinio komandas. Bet kur tada tas lygybės principas, kaip sportuoti futbolininkams, žolės riedulininkams?
Labai puikiai praėjusiais metais dirbo naujas klasikinių imtynių treneris iš Anykščių. Per metus jo paruošta sportininkė savo įgūdžius jau tobulina specializuotoje Šiaulių sporto mokykloje, o dar kelios mergaitės iki šiol atstovaudamos mūsų rajonui važinėja į varžybas.
Tik treneris Kupiškyje jau oficialiai nebedirba – sporto specialistas ne tik kad neišprašė imtynininkų aprangos savo ugdytiniams, bet vyras ir dirbo tik, galima sakyti, iš idėjos. Tad anksčiau Kupiškyje garsios imtynės per metus užgeso.

Bet užtat turime naują sportą – irklavimą. Kiek tenka girdėti, kol kas irkluotojų varžybos vyksta salėse su treniruokliais. Taip, marios – puiki vieta šiai sporto šakai klestėti. Bet Kupiškio rajono kūno kultūros ir sporto centro vadovė skundžiasi, kad tėvai nenori savo vaikų leisti į valtis, kai nėra tinkamos apsaugos. Jauniesiems irkluotojams prižiūrėti reikia nedidelio katerio. Rajono valdžios atstovai sako: „Gi mes jau turime katerį.“ Nežinia kokio amžiaus plaukimo priemonė jau metų metus dūla Savivaldybės garažuose. Gaila, bet tas kateris ir į tą garsiųjų Kupiškio marių valčių elingą netelpa…

——-
Autorius: Ingrida NAGROCKIENĖ

Dalintis
Komentarų nėra

Sorry, the comment form is closed at this time.

Rekomenduojami video