2024/03/29

 

Krepšinį mylinti valdžia apsikvailino

Kupiškio krepšinio klubą remti suskubusi rajono Taryba prasilenkė su įstatymais.
Valio Staburo asociatyvi nuotrauka

Kupiškio rajono taryba, dar visai neseniai gyrusi Kupiškio rajono krepšinio klubą ir jam pažadėjusi skirti 8 tūkst. eurų paramą, apsigavo. Pasirodo, rajono valdžia negali vienam klubui skirti finansavimo. Taip yra pažeidžiami tiek Savivaldos, tiek Biudžeto sandaros įstatymai. Klubams remti reikalinga speciali tvarka – to senoji rajono Taryba daryti nebeskuba. Tuo tarpu krepšininkai dar nieko nežino, kad liko prie suskilusios geldos.

Priimtas sprendimas
virto rekomendaciniu

„Vadovaudamasi Lietuvos Respublikos vietos savivaldos įstatymo 16 straipsnio 4 dalimi ir atsižvelgdama į krepšinio klubo „Kupiškis“ 2014 m. rugpjūčio 27 d. raštą, Kupiškio rajono savivaldybės taryba nusprendžia: pritarti ilgalaikiam reprezentacinės vyrų krepšinio komandos „Kupiškis“ finansavimui ir skirti 8 tūkstančius eurų 2015 metais“, – taip buvo suformuluotas vienas iš praėjusių metų gruodžio 18 d. Kupiškio rajono tarybos svarstytų dalykų.

Klubo „Kupiškis“ prašymui tuomet buvo vienbalsiai pritarta. Negana to, politikai džiaugėsi komandos siekiu atstovauti mūsų rajonui šalyje ir linkėjo sėkmės jos žaidėjams.

Plačiau skaitykite „Kupiškėnų mintyse“

——-
Autorius: Ingrida NAGROCKIENĖ

Dalintis
Komentarų nėra

Sorry, the comment form is closed at this time.

Rekomenduojami video