2024/05/18

 

Dėl pavasario polaidžio ribojamas eismas

Eismas sunkiasvorėms transporto priemonėms bus ribojamas laikinai, atsižvelgiant į gamtos sąlygas.
Nidos Šulcienės nuotrauka

Kiekvieną pavasarį Lietuvos kelius niokoja polaidžiai. Tai – tikras kelių atsparumo išbandymas, gamtos reiškinys, kuris turi didelę neigiamą įtaką kelių būklei. Kupiškio rajono savivaldybės administracijos direktoriaus įsakymu dėl pavasario polaidžio yra apribotas eismas vietinės reikšmės keliuose sunkiasvorėms transporto priemonėms, kurių masė su kroviniu ar be jo didesnė nei 8 tonos.

Kelių būklė – prasta

Pavasarinis polaidis – tai metas, kai pasimato tikroji kelių būklė. Draudimo važiuoti buvo imtasi siekiant užtikrinti tinkamą kelių eksploataciją ir apsaugoti juos nuo sugadinimo. Pasak Kupiškio rajono savivaldybės administracijos direktoriaus Žilvino Aukštikalnio, ir ankstesniais metais pavasario polaidžio metu eismas būdavo ribojamas. Todėl buvo statomi draudžiamieji ženklai sunkiasvorėms mašinoms, tačiau jie nuolat kažkam užkliūdavo, būdavo tiesiog išvartomi. Ne visi vežėjai jų paisydavo. Išleidus šį įsakymą, ženklų statyti nebėra būtina. Tačiau vežėjai privalės laikytis eismo apribojimo, pažeidėjai bus baudžiami.

Ž. Aukštikalnio teigimu, vietinės reikšmės kelių būklė šiuo metu išties prasta, neišėjęs pašalas, todėl greit išsimuša duobės. Eismas bus apribotas atsižvelgiant į gamtos sąlygas. „Kai išeis pašalas, pradžius, įsakymas bus atšauktas“, – sakė Ž. Aukštikalnis.

Eismą savo valdose apribojo ir miškininkai. Pasak Kupiškio miškų urėdijos urėdo Dainiaus Stonkaus, kelių situacija miškuose šiuo metu labai sudėtinga. Miško keliams pavasario polaidis – pavojingas laikotarpis. Važinėjant, ypač sunkiasvore technika, miško kelius galima nepataisomai suniokoti. Užtenka net ir vieno miškavežio ar kitos krovininės transporto priemonės, kad pravažiavus įmirkusiu keliu jis taptų neišvažiuojamas. Miškuose yra pastatyti sunkiasvorės technikos važiavimą draudžiantys ženklai. „Turime laukti, kol orai pasitaisys. Miškuose šiuo metu labai šlapia, eina pašalas. Kiek tai tęsis – sunku numatyti. Jei atšalimo nesulauksime, galbūt užteks ir keleto savaičių“, – kalbėjo D. Stonkus.

Plačiau skaitykite „Kupiškėnų mintyse“

——-
Autorius: Jurgita BANIONIENĖ

Dalintis
Komentarų nėra

Sorry, the comment form is closed at this time.

Rekomenduojami video