2024/04/25

 

Apie balsavimo tvarką

Nuotrauka iš redakcijos archyvo

Sekmadienį vyks savivaldos rinkimai. Bus renkamos ne tik savivaldybių tarybos, bet ir merai. Kupiškio rajono savivaldybės rinkimų komisijos pirmininko Rolando Aukštikalnio paprašėme priminti, kokia yra rinkimų tvarka.

Pasak R. Aukštikalnio, šiandien, vasario 26 d., kupiškėnai, negalintys kovo 1 d. atvykti balsuoti į savo apylinkes, dar gali balsuoti iš anksto Savivaldybėje. Kupiškėnai, registruoti mūsų rajone, bet ilgesniam laikui išvykę į kitas Lietuvos vietoves, taip pat gali rinkti savo rajono valdžią atėję iš anksto balsuoti į tų vietovių savivaldybes. Tokiu pat būdu gali šią dieną balsuoti ir pas mus atvykę iš kitų savivaldybių žmonės. Kiekviena mūsų šalies savivaldybė yra gavusi ir kitų savivaldybių rinkėjų sąrašus. Balsuojantieji privalo turėti rinkėjo kortelę. Ją galima internetu atsisiųsti ir atsispausdinti. Šie rinkimai nuo kitų skiriasi tik tuo, kad negali savivaldos rinkimuose dalyvauti užsienyje gyvenantys mūsų piliečiai.

„Šiomis dienomis dažnai klausiama, ar rinkimų dieną žmogui bus galima balsuoti, pavyzdžiui, ne Kupiškio miesto Senamiesčio rinkimų apylinkėje, į kurios sąrašus jis įtrauktas, bet kitoje, tarkim, Aukštupėnų rinkimų apylinkėje, nes jam ten esą patogiau. Taip, rinkimų dieną rajono gyventojas gali balsuoti bet kurioje rajono rinkimų apylinkėje. Tačiau balsuojant ne savo apylinkėje reikės ilgėliau palaukti, kol bus patikrinta, ar tas žmogus nebalsavo savo apylinkėje, paštu, specialiuose paštuose, namuose ar iš anksto“, – aiškino pašnekovas.

R. Aukštikalnis sakė, kad rinkėjai klausia, ar galima balsuoti už vieną partiją, o merą rinkti iš kitos. Norįs pabrėžti, kad toks balsavimas galimas. Juk bus du skirtingi balsavimo biuleteniai – mero rinkimų ir Savivaldybės tarybos narių iš įvairių partijų ir visuomeninių darinių.

——-
Autorius: Banguolė ALEKNIENĖ

Dalintis
Komentarų nėra

Sorry, the comment form is closed at this time.

Rekomenduojami video