2024/04/26

 

Senoji valdžia suruošė rajono kraitį

Netrukus senoji rajono Taryba pasitrauks, o rajono skolos – liks.
Autorės nuotrauka

Paskutines dienas skaičiuojanti Kupiškio rajono taryba visgi nepaliko Savivaldybės biudžeto planuoti ateinantiems įpėdiniams. Nors tai vieniems, tai kitiems mūsų valdžios atstovams atrodė, kad numatytame plane dar yra trūkumų, dauguma pritarė, kad reikia biudžetą patvirtinti, o kas ateis, galės keisti, kaip patinka. Be to, senoji Taryba naujokams paliko ir skolas, šią naštą paskutiniame posėdyje pasunkinusi dar 600 tūkst. eurų ilgalaike paskola investiciniams projektams finansuoti arba įsiskolinimams dengti.

Biudžetas mažėja

Kadenciją baigiančiai Kupiškio rajono tarybai liko vienas posėdis kovo mėnesį. Paskutinį kartą ji posėdžiavo praėjusį ketvirtadienį. Nagrinėti 38 klausimai – visi dėl jų priimti politikų sprendimai buvo teigiami.
Ko gero, labiausiai lauktas buvo Kupiškio rajono savivaldybės 2015 metų biudžeto svarstymas.

2015 metais yra numatytas 15,9 mln. eurų bendras rajono biudžetas (iš jų skolintos lėšos sudaro 932 828 Eur). Pernai jis buvo 16,1 mln. eurų, užpernai – 16,4 mln. eurų. 54 proc. būsimo biudžeto lėšų turės sudaryti savarankiškų funkcijų vykdymo pajamų šaltiniai, 39 proc. dotacijos, 7 proc. – kiti šaltiniai.

Plačiau skaitykite „Kupiškėnų mintyse“

——-
Autorius: Ingrida NAGROCKIENĖ

Dalintis
Komentarų nėra

Sorry, the comment form is closed at this time.

Rekomenduojami video