2024/04/19

 

Savivaldos mūšiui partijos sudėliojo savo karžygius

Kokią rajono valdžios dėlionę gyventojai sudėlios po kovo 1 dienos?
Jurgitos Žiukaitės nuotrauka

Lietuvos savivaldybių tarybų rinkimuose kovo 1-ąją Kupiškio rajono savivaldybėje į rinkėjų teismą stos šeši asmenys, pretenduojantys į rajono mero pareigas, ir 199 kandidatai (111 vyrų ir 88 moterys) į rajono Tarybą. Tiek savo atstovų Vyriausiajai rinkimų komisijai pristatė septynios partijos: Visuomeninis rinkimų komitetas „Kupiškio kraštą keiskime kartu“, partija „Tvarka ir teisingumas“, Darbo partija, Lietuvos Respublikos liberalų sąjūdis, Tėvynės sąjunga-Lietuvos krikščionys demokratai, Lietuvos socialdemokratų partija bei Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjunga.

Rinkimų skaičiai

Kandidatų į Kupiškio rajono tarybą sąrašai per daug nestebina. Juose galima rasti 22 iš dabartinių 25 rajono Tarybos narių. Į rinkimus nebeis tik Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjungos narys ūkininkas Antanas Dobrovolskis bei Nepartinių ir nepriklausomų koalicijai priklausančios medikės Vanda Savukienė ir Rasa Šaltenienė.

Nemaža dalis dabartinių Tarybos narių savivaldos rinkimuose dalyvauja jau nebe pirmą kartą. Tikrais valdžios vilkais galima vadinti Leoną Apšegą, Joną Blaževičių, Albiną Vaižmužį.

Pastarieji atstovai, palyginti su visais rajono kandidatais į savivaldos rinkimus, ir patys vyriausi. Socialdemokratui J. Blaževičiui – 79-eri, metais jaunesnis valstiečių ir žaliųjų atstovas A. Vaižmužis, 76 metų šiemet sulauks ir tos pačios partijos kandidatas – ūkininkas Jonas Pakalnis.

Plačiau skaitykite „Kupiškėnų mintyse“


——-
Autorius: Ingrida NAGROCKIENĖ

Dalintis
Komentarų nėra

Sorry, the comment form is closed at this time.

Rekomenduojami video