2024/04/19

 

Vicemeras metė pirštinę savo partijai?

Agnės Pėčaitės-Stankevičienės piešinys

Beveik du dešimtmečius socialdemokrato vardą nešiojęs ir šios partijos nariu ilgiausiai Kupiškio rajone buvęs Algirdas Navickas keičia politines pažiūras. Rajono vicemeras palieka Lietuvos socialdemokratus ir išeina į partiją „Tvarka ir teisingumas“. Kartu su jos nariais dalyvaus ateinančiuose savivaldos rinkimuose ir kandidatuos į rajono mero pareigas. Politikas tikina, kad jo pasirinkimui kerštas buvusios partijos nariams už prarastą pirmininko vietą įtakos neturėjo, tik pastaruoju metu tarp bendražygių ėmė skirtis požiūris į kai kurias vertybes. Tuo tarpu socialdemokratai laukia tikrų žinių apie A. Navicko išėjimą iš partijos ir tada imsis svarstyti klausimą dėl vicemero posto. Šią partiją paliko jau trečias per rinkimus išrinktas dabartinės rajono Tarybos narys.

Partijos „Tvarka ir teisingumas“ staigmena

Paskutinėmis Vyriausiosios rinkimų komisijos (VRK) žiniomis, Kupiškio rajono savivaldybėje pretendentais būti kandidatais į Savivaldybės tarybos narius – merus pasiskelbė keturi asmenys. Tėvynės sąjunga-Lietuvos krikščionys demokratai iškėlė Dainių Bardauską, Visuomeninis rinkimų komitetas „Kupiškio kraštą keiskime kartu“ – Valentiną Beinorį, Lietuvos socialdemokratų partija – Augenijų Cesevičių, Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjunga – Joną Jarutį. Kaip nepriklausomas kandidatas į rinkimus eis Dangirdas Mikšys.

Ko gero, didžiausią staigmeną šiuose rinkimuose pateiks partija „Tvarka ir teisingumas“. VRK duomenų bazėje jų pasirinkimo dar nematyti, tačiau jau žinoma, kad ši partija į mero vietą siūlys dabartinį Kupiškio rajono savivaldybės mero pavaduotoją Algirdą Navicką.
Kaip nuo 1996 metų socialdemokratams priklausantis politikas atsidūrė kitoje barikados pusėje?

Išsiskyrė nuomonės

Praėjusį trečiadienį A. Navickas paruošė prašymą savo partijai dėl išėjimo iš jos gretų ir šį raštą įteikė ketvirtadienį. Dabar laukiama, kada politikas bus išbrauktas iš Lietuvos socialdemokratų partijos narių.

Plačiau skaitykite „Kupiškėnų mintyse“


——-
Autorius: Ingrida NAGROCKIENĖ

Dalintis
Komentarų nėra

Sorry, the comment form is closed at this time.

Rekomenduojami video