2024/04/30

 

KVAPŲ DETEKTYVAS STOTIES GATVĖJE

Kupiškio Stoties g. 30 namo gyventojai Gelmina Buzienė ir Vladislovas Riauba teigė, kad jaučiasi diskomfortiškai dėl kvapo, sklindančio iš įmonės „Frusela“.
Autorės nuotraukos

Kupiškyje, Stoties gatvėje, UAB „Frusela“, gaminančios maisto produktus, kaimynystėje, gyvenanti Gelmina Buzienė teigė, kad jai kasdienybę gadina nuolat iš minėtos įmonės sklindantys nemalonūs, keliantys šleikštulį kvapai. Šią problemą moteris kėlė ir pernai, bet į Visuomenės sveikatos centrą nepanoro kreiptis.

Šis skundas buvo dingstis apsilankyti „Fruseloje“ ir iš arčiau pamatyti, kaip ten vyksta gamyba, ar sklinda kokie nors kvapai, kaip įmonė laikosi aplinkosaugos reikalavimų. Paprašėme ir visuomenės sveikatos priežiūros specialistų komentaro.

Banguolė ALEKNIENĖ-ANDRIJAUSKĖ

Jaučia tvaiką

Kvapo pojūtis – gana individualus dalykas. Vieni žmonės turi labai jautrią uoslę, antri sunkiai užuodžia kvapus. Tretiems panaudotos visiškai bekvapės cheminės medžiagos irgi gali sukelti tam tikras alergines reakcijas.

Balandžio 30 dieną, praėjusį antradienį, pakviesta G. Buzienės, nuėjau į Stoties gatvę. Čia manęs prie „Fruselos“ tvoros laukė ne tik kvietėja, bet ir jos kaimynas Vladislovas Riauba. Abu tvirtino, kad iš tos įmonės kaskart kyla nemalonus tvaikas, kad neįmanoma atverti langų. Anksčiau naktį labiau tai buvo juntama, o dabar štai ir dieną.

„Gyvename pramoniniame rajone ir, matyt, nelabai ką čia galima padaryti, kad būtų geriau“, – svarstė vyriškis. Su juo G. Buzienė nenorėjo sutikti.

Anot jos, tvarka vis tiek turi būti ir tylėti negalima. „Jei nebūtume kėlę dūmų problemos, tai Kupiškio priešgaisrinė gelbėjimo tarnyba kažin ar būtų savo administracinio pastato kaminą tris kartus paaukštinusi“, – argumentavo moteris.
Užkalbinta Milda Riaubienė irgi tvirtino, kad yra prastas kvapas, bet ji ir jos vyras nėra tam labai jautrūs. Kaimynei prasčiau, nes ji kvapams alergiška.

G. Buzienė nusivedė į savo butą, kad įsitikinčiau, jog ten tikrai negaivus kvapas. Tvarkingame, švariame bute kvapas tikrai nebuvo gaivus. Paklausta, ar taip nėra dėl to, kad langai uždaryti, pašnekovė tvirtino, jog tikrai ne dėl to. Pravėrus būtų dar blogiau.

Plačiau skaitykite „Kupiškėnų mintyse“

Dalintis
Vėliausi komentarai
  • Bjaurūs kvapai iš tos pusės sklinda jau seniai. Prieš jau kokius keturis metus apie vienuoliktą valandą prasidėdavo. Tai iki paryčių langų negalima vasarą praverti, jei vėjas iš tos pusės.

  • gero parako tai Buzienei, nežino kaip isidirbinet, kad kažkas demesi atkreiptų, super bjauri boba, nekreipkit demesio, o korespondente isitikinkit , kas per frukte ,tada platinkit, juk jai niekas netinka, baisu , baisu….tikra tiesa.

    • Tai sakai smarvės nėra, ir kaltini melu?

Rekomenduojami video