2024/10/15

 

TAU STUDENTAI IŠBANDĖ MIŠKO TERAPIJĄ

Kupiškio trečiojo amžiaus universiteto narių žygio į Šimonių girią akimirkos. Nuotrauka iš asmeninio Nijolės Vilimienės albumo

Kupiškio trečiojo amžiaus universiteto (TAU) Sporto fakulteto lankytojai aktyviai pradėjo naujus mokslo metus. Matyt, įkvėpti ir gero pasirodymo rugsėjį TAU nacionalinėje universiadoje, vykusioje Druskininkuose.

Spalio 8 dieną jie praleido žygyje po Šimonių girią. Ne tik grožėjosi rudenėjančia gamta, bet ir varžėsi įvairiose sporto rungtyse.

Apie šią išvyką ir ateities planus papasakojo TAU Sporto fakulteto dekanė Nijolė Vilimienė.

Banguolė ALEKNIENĖ-ANDRIJAUSKĖ

Žygiui Šimonių girioje, pasak N. Vilimienės, ruoštasi ilgai ir atsakingai kartu su Kupiškio rajono kūno kultūros ir sporto centru.

„Nusprendėme išvyką surengti spalį, kai bus gražus oras ir pageltę medžių lapai. Išvykos diena buvo puiki, tik medžių lapai dar nespėję pakeisti savo spalvos. Būtinai norėjome keliauti į Šimonių girią, nes miško terapija pripažinta tarptautiniu mastu kaip naudinga sveikatai, ypač tada, kai paprastas pasivaikščiojimas derinamas su fiziniais ir mentaliniais, proto lavinimo, pratimais.

Visa tai padeda mažinti stresą, reguliuoti kraujo spaudimą, gerinti širdies veiklą, kvėpavimą, gerina bendrą psichinę būklę ir savijautą, stiprina imuninę sistemą.

Visi žygio dalyviai patyrė šį teigiamą buvimo miške poveikį ir sakė, kad tokių išvykų norėtų daugiau“, – pasakojo pašnekovė.

Plačiau skaitykite spalio 15 d. „Kupiškėnų mintyse“ arba prenumeruokite PDF

Dalintis
Komentarų nėra

PALIKTI KOMENTARĄ

Rekomenduojami video