2024/10/05

 

VIETA IR IŠPLANAVIMAS – SVARBIAUSI KRITERIJAI PERKANT BŪSTĄ

Unsplash nuotrauka

Lietuvoje būsto įperkamumo, prieinamumo problema iki šiol tebėra aktuali. Jaunimui sunku susitaupyti pradiniam banko įnašui, kad galėtų pasinaudoti jo paskola būstui įsigyti. Iš santaupų retai perkamas būstas. Antra vertus, provincijoje kai kur sodybų ar butų kaina yra labai maža, jeigu ją lygintume su Vilniaus ar kito didmiesčio kainomis.

Kokia šiandien būsto rinkos padėtis Kupiškyje?

Banguolė ALEKNIENĖ-ANDRIJAUSKĖ

Sodybos – nuo pigiausių iki brangiausių

Pasižiūrėjus internete skelbimus apie parduodamas sodybas ir butus Kupiškio krašte, matyti, kad pasiūla marga. Žmonės gali rinktis ir labai pigų, ir gana brangų, net su visa buitine technika ir baldais, būstą.

Taigi teoriškai atrodo, kad gal nėra neįperkama pastogė, bet, anot nekilnojamojo turto pardavėjų, praktiškai aiškėja, kad nedidelė paklausa, niekas nesiveržia gyventi ten, kur nebus ką veikti, kaip užsidirbti duonos kąsniui.

Šis aspektas, matyt, lemia ir nekilnojamojo turto sąstingį apskritai provincijoje, kurios didžioji dauguma žmonių tegali tik pasvajoti apie investicijas, panašias kaip į „Rheinmetall“ gamyklą.

Taigi remiantis minėtais skelbimais, Kupiškio mieste pigiausiai namuką galima nusipirkti turint 14–15 tūkst. eurų, o Subačiaus mieste – 9 tūkst. eurų.

Brangiausiai Kupiškyje įvertintos moderniškai suremontuotos, su buitine technika ir kai kur su visais baldais sodybos. Už tokias prašė nuo 93 tūkst. iki 99 tūkst. eurų. Subačiaus mieste brangiausia sodyba buvo įkainota 34 tūkst. eurų.

Kupiškyje daugiausia sodybų, parduodamų už 25–30 tūkst. eurų.

Plačiau skaitykite liepos 5 d. „Kupiškėnų mintyse“ arba prenumeruokite PDF

Dalintis
Komentarų nėra

PALIKTI KOMENTARĄ

Rekomenduojami video