2024/07/05

 

VERT PATVIRTINO SPROGIMO DAUGIABUČIAME NAME KUPIŠKYJE TYRIMO AKTĄ

Nuotrauka iš redakcijos archyvo

Valstybinė energetikos reguliavimo taryba (VERT) patvirtino daugiabučiame name, esančiame Jaunimo g. 1, Kupiškyje, galimai dėl suskystintų naftos dujų (SND) nuotėkio įvykusio sprogimo, tyrimo aktą.

VERT, atlikusi 2024 m. vasario 9 d. įvykusio incidento tyrimą, nustatė, kad SND nuotėkis atsirado galimai nesandarioje buto vartotojo dujų sistemoje ir galimai padidėjus SND slėgiui.

Bendra dujų sistema ir dujinė viryklė yra sandarios, tad SND galėjo nutekėti tik per jungtis, jungiančias standžiąją dujotiekio dalį ir dujinę viryklę.

Siekiant užtikrinti, kad tiekiamo vartotojams SND slėgio parametrai būtų tinkami ir kontroliuojami, AB „Suskystintos dujos“ siūloma Kupiškio rajono savivaldybės nuosavybės teise valdomose dujų skirstymo sistemose įrengti dujų slėgio matavimo, perdavimo ir duomenų kaupimo sistemas, kuriose informacija apie daugiabučių namų dujų vartotojams tiekiamų dujų slėgio parametrus būtų saugoma ne trumpiau kaip 12 mėnesių.

Sistema turėtų signalizuoti bendrovei, kad yra pasikeitę SND slėgio parametrai, dujų slėgio reguliavimo įrenginiai veikia netinkamai bei fiksuoti sistemoje SND slėgio parametrus.

VERT Lietuvos Respublikos energetikos ministerijai pateikė pasiūlymus Lietuvos Respublikos energetikos ministro įsakymais tvirtinamuose teisės aktuose numatyti papildomas, techninę saugą reglamentuojančias nuostatas.

VERT inf.

Dalintis
Komentarų nėra

PALIKTI KOMENTARĄ

Rekomenduojami video