2024/09/29

 

Prekybos centrų boikotas. Ar palaikėme?

Parduotuvės „Aibė“ pardavėja Jolanta Andrijauskienė tvirtino, kad prekyba akcijos metu pagyvėjo.
Autorės nuotrauka

Gegužės 10–12 dienomis visoje Lietuvoje pirmą kartą vyko didžiųjų prekybos centrų boikoto akcija. Gyventojai buvo raginami tris dienas neiti pirkti į parduotuves. Tokia protesto forma pasirinkta siekiant atkreipti prekybininkų dėmesį, pažaboti jų godumą, nes akivaizdu, kad maisto produktų kainos kyla kaip ant mielių.
Ar į šią iniciatyvą įsijungė kupiškėnai, ar duos tai naudos, jų ir pasiteiravome.

Gyventojai: palaikyti reikia

Protesto prieš didžiuosius maisto prekybos centrus dienomis apsilankėme prie „Kupiškėnų turgaus“ įrengtoje aikštelėje. Mat tie, kurie nutarė šią akciją palaikyti, apsipirkti skubėjo būtent į turgelį. Žmonių ir automobilių buvo matyti nemažai. Paklausti apie tai, ar dalyvauja akcijoje, gyventojai buvo kalbūs ir beveik visi tikino, kad tokios iniciatyvos labai reikalingos. Entuziastingai palaikyti akciją buvo nusiteikusi Dalia Vogulienė iš Aukštupėnų.
 
„Streikuoju, einu tik į turgų ir internete pasirašiau, kad esu už šią akciją. Viską, ko reikia, turgelyje nusipirkau. Taip palaikau lietuvišką produkciją, visokio šlamšto iš prekybos centrų neprisiperku – ir sveikatai, ir grožiui gerai. Pirmą akcijos dieną apsipirkti išvis nėjau, kiaušinių iš vietinių aukštupėniečių močiučių įsigijau, daržovių pati užsiauginu“, – sakė ji.

Moteris tikino mananti, kad tokiu būdu visuomenė atkreips valdžios dėmesį. „Valdžia turi mąstyti ir matyti, kad tauta nėra nieko neveikianti, sugeba organizuotai veikti. Deja, apie šią akciją trūko informacijos, daug žmonių apie ją nežino. Bet kas girdėjo, labai ją palaiko“, – kalbėjo aukštupėniškė. D. Vogulienės nuomone, pirmą kartą užteks prekybos centrus boikotuoti ir tris dienas, tačiau galima būtų organizuoti ilgesnes – savaitę trunkančias protesto akcijas.

Plačiau skaitykite „Kupiškėnų mintyse“

——-
Autorius: Jurgita BANIONIENĖ

Dalintis
Komentarų nėra

Sorry, the comment form is closed at this time.

Rekomenduojami video