2024/09/29

 

Tarybos nariai išmokas pravažinėja

Daugiausiai išlaidų Kupiškio rajono tarybos nariai savo darbe patiria dėl automobilių.
Renatos Malinauskienės asociatyvi nuotrauka

Praėjusiais metais Kupiškio rajono tarybos nariams išmokėta per 24 tūkst. eurų išmokų. Didžiąją dalį šios sumos sudaro kuro ir automobilių remonto išlaidos. Jos siekė beveik maksimalias politikų išmokų ribas. Patys Tarybos nariai teigia, kad reikia daug kur važinėti, ir patriotų vaidinti nežada – jei duoda, reikia imti.

Ne viską skaičiuoja pinigais

Vienas Kupiškio rajono tarybos narys per mėnesį maksimaliai gali gauti 245 eurus išmokų. Nedidelę dalį šios sumos Savivaldybė atskaičiuoja tiesiogiai už interneto paslaugas ir planšetinio kompiuterio nuomą. Visa kita skiriama transporto (kuro, remonto), komunikacijos ir kanceliarijos išlaidoms padengti.

Praėjusiais metais išmokų, skiriamų transporto, komunikacijų ir kanceliarijos išlaidoms dengti, neėmė tik keturi rajono Tarybos nariai: Saulius Dugnas, Algirdas Gasiūnas, Aurimas Martinka ir Lina Kaušakienė. Jie tokių pinigų neima ir šiais metais.

„Tai nėra principo reikalas. Tiesiog neturėjau tiek daug išlaidų, kad prašyčiau išmokos. Kiek ten kanceliarinėms prekėms išleisi – iki 30 eurų per mėnesį. Bet kaip ir mokykloje, taip ir Taryboje esu įpratusi už daug ką mokėti savo pinigais. Ne viskas jais skaičiuojama – yra ir moralės kriterijus“, – sakė nė vieno valdiško cento neišleidusi socialdemokratė L. Kaušakienė.

Moteris teigė važinėjanti taupiu automobiliu ir neketinanti įkainoti važinėjimą po rajoną pas savo rinkėjus.
Pati politikė apmoka ir savo telefono išlaidas – ji naudojasi asmeniniu numeriu ir visas išlaidas sumuoja į šeimos biudžetą. „Mano telefono planas toks, kad nereikia riboti skambučių. Todėl ir su gyventojais bendrauju šiuo numeriu“, – teigė Tarybos narė.

Plačiau skaitykite „Kupiškėnų mintyse“

——-
Autorius: Ingrida NAGROCKIENĖ

Dalintis
Komentarų nėra

Sorry, the comment form is closed at this time.

Rekomenduojami video