2024/09/29

 

Plundakai gelbsti senąjį kelią

Plundakų gyventojai prašo sutvarkyti niekada neremontuotą seną kaimo kelią.
Autorės nuotrauka

Plundakų gyventojai trokšta išsaugoti dar nuo Smetonos laikų likusį kelią į savo kaimą. Nors šis jau panašesnis į platų laukų taką, žmonės tvirtina, kad kelias – tikrai reikalingas, tik jam reikia rimto remonto. O dėl aplaidumo plundakiečiai linkę kaltinti savo seniūną.

Dėl 200 metrų ilgio keliuko į Plundakų kaimą gyventojai pagalbos kreipėsi ir į Kupiškio valdžią, ir į žiniasklaidą. Kaimo žmonės skundžiasi, kad kelis šimtmečius tarnavęs žvyrkelis pavasarį pavirsta į balą, o vasarą į molio grumstų dirvą.

„Dažnai nevietiniai vairuotojai, norėdami greičiau patekti pas giminaičius ar draugus, įklimpsta. Mūsų kaimo žmonės draugiški ir nuoširdūs, tai puolame visi: kas su kastuvais, kas plikomis rankomis, stumiame, kol išvažiuoja. Ir taip kasmet“, – raštiškame skunde teigia plundakiečiai.

Patys kaimo gyventojai patogesnį išvažiavimo kelią randa sukdami į apylanką. Vietiniai ūkininkai esą priversti naudotis senuoju keliu ir važiuodami juo ne tik laužo savo techniką, bet ir dar labiau ardo kelią.

Nuvykus į Plundakus minėtas keliukas jau buvo sausas. Tik išvažinėtos gilios vėžės šiek tiek trukdė patogiai važiuoti automobiliu.

Netoli sutiktas plundakietis Vytautas Šukys kalbėjo, kad kelias žmonėms yra reikalingas ir juo važinėja automobiliai. Baisiausia, anot jo, būna po lietaus, rudenį ir pavasarį. Atsisveikindamas vyras patarė važiuoti apylanka ir lenkti laukų keliuką.

Kaltina seniūną

Dėl savo kaimo bėdos plundakiečiai kaltina Kupiškio seniūnijos seniūną Julių Vytautą Semėną.
„Anapus Lėvens, kur gyvena mūsų seniūnas, tokių keliukų nepamatysi“, – savo skunde rašė gyventojai.

Plačiau skaitykite „Kupiškėnų mintyse“

——-
Autorius: Ingrida NAGROCKIENĖ

Dalintis
Komentarų nėra

Sorry, the comment form is closed at this time.

Rekomenduojami video