2024/09/24

Pradeda dirbti nauja seimūno padėjėjų komanda

Seimo narys Valdemaras Valkiūnas Kupiškyje nuo lapkričio 22 d. jau turi dvi padėjėjas. Iš šių pareigų pasitraukus dėl didelio užimtumo Andriui Kleniauskui, seimūnas kurį laiką savo patikėtinių mūsų rajone neturėjo, įvairiuose renginiuose sukosi vienas.

Atitiko krtiterijus

Pasak V. Valkiūno, „Kupiškėnų mintyse“ paskelbus straipsnį apie tai, jog jis ieškąs naujų padėjėjų Kupiškyje, atsiliepė jauna, išsilavinusi mergina Inga Černiūtė ir pareiškė norą eiti šias pareigas. Susitikę, pasikalbėję. Kandidatė į padėjėjas pasirodė energinga, išprususi, turinti naujų idėjų ir noro jas įgyvendinti, plataus akiračio, besidominti ne tik rajono, šalies, bet ir pasaulio įvykiais, politiniais procesais, jaučianti, nuo ko priklauso rajono, Lietuvos gyvenimo raida. Jam nekliuvo ir tai, jog pretendentė yra konservatorių partijos narė. Prieš tai jis dirbęs su socialdemokratu. Pats esąs nepartinis. Jam svarbiausia, kad žmonės dirbtų ne savo asmeninei naudai, bet visos visuomenės labui, kautųsi, kaip jis, už teisybę. Manąs, jog šios nuostatos bendros visų partijų atstovams. „Ką padarysi, jei patys aktyviausi ir geriausi darbuotojai išsibarstę po partijas. Kol kas mano ir Ingos požiūris į darbą sutapo. Mergina sakė, kad parems mano idėjas, naudingas visiems kupiškėnams. Kai mano ir kito žmogaus nuomonė nesutampa, aš diskutuoju, stengiuosi įrodyti, kad idėja verta dėmesio ir bus visuomenei naudinga. Tik kalbantis galima prieiti prie vienos konstruktyvios nuomonės. Susitikimų su rinkėjais grafiką papildysiu, kad ne tik pirmadieniais, bet ir penktadieniais žmonės galėtų praverti priimamojo duris su savo bėdomis ir įvairiais klausimais, kad neliktų nė vieno neišklausyto žmogaus, kad jų problemos kuo greičiau būtų sprendžiamos“, – kalbėjo seimūnas.

V. Valkiūnas sakė, kad I. Černiūtė bus etatinė jo padėjėja, o jai visuomeniniais pagrindais talkins kupiškėnė Alfreda Žiūkienė. Moteris taip pat išreiškė norą padėti jam, pasitarnauti Kupiškio ir Lietuvos žmonėms. Jis manąs, kad labai aktyvios, visuomeniškos jo naujosios padėjėjos vertomis dėmesio idėjomis sujudins Kupiškio padangę.

Padės bendrauti

Pedagogė, šiuo metu Kupiškio trečiojo amžiaus universiteto vadovė A. Žiūkienė prisipažino, kad imtis naujos, Seimo nario padėjėjos, veiklos ją paskatino A. Kleniauskas. Būti etatine darbuotoja nesutikusi, nes ir taip jau turinti visokios veiklos ir pareigų, o pagelbėti seimūnui visuomeniniais pagrindais tikrai pajėgsianti. Ji pažįstanti daug rajono gyventojų – ir iš kultūros sferos, ir mokytojų, ir pagyvenusių žmonių. Mananti, jog dėl to būsianti nebloga paspirtis jaunajai kolegei mezgant ryšius su jais. Dviem bus lengviau ir pasidalinti budėjimo Seimo nario priimamajame pareigomis.

Plačiau skaitykite „Kupiškėnų mintyse“

——-
Autorius: Banguolė ALEKNIENĖ

Dalintis
Komentarų nėra

Sorry, the comment form is closed at this time.

Rekomenduojami video