2024/09/21

Meilė krepšiniui tuština pinigines

Tikram krepšinio aistruoliui širdis stoja vien pagalvojus, kad netrukus prasidės šios sporto šakos šventė Lietuvoje. Todėl įsiūlyti jam švilpuką ar kelias dešimtis litų kainuojančius marškinėlius nėra labai sunku. Didieji prekybos centrai džiaugiasi, kad sirgalių atributikos paklausa kiekvieną dieną prieš svarbiausias krepšinio varžybas išauga po kelis kartus.

Laukia visi

Iki Europos krepšinio čempionato Lietuvoje liko tik daugiau kaip dvi savaitės. O jau vasaros pradžioje kelyje buvo galima sutikti automobilius, papuoštus trispalvėmis Lietuvos vėliavėlėmis, bei ryškius marškinėlius dėvinčius krepšinio aistruolius.

„Aš atributikai daug neišleidžiu. Mašiną vėliavėlėmis pasipuošiu ir marškinėlius dar nusiperku. Žodžiu, neišlaidauju . Tikiu, kad ne aksesuarai padeda mūsų krepšininkams laimėti ar bent gerai sužaisti, o tikėjimas jais“,- sako sirgalius Augustas Petronis iš Subačiaus.

Krepšinio sirgaliai Europos čempionato laukia ir emigracijoje. Bristol mieste gyvenanti Aušra iš mūsų rajono pasakojo, kad prieš Lietuvai svarbias krepšinio varžybas net ir Anglijoje gatvėse gali pamatyti automobilius su mūsų trispalvėmis. Mūsų tautiečiai, pasak Aušros, dažnai iš savo gimtinėje likusių artimųjų dovanų gauna tautinės sirgalių atributikos: trispalvių šalikėlių, marškinėlių ar kepuraičių. Šiuos daiktus lietuviai dovanoja ir savo draugams – anglams.

O netoli pašnekovės gyvenanti grupelė kupiškėnų jau dabar planuoja, kaip suderinti darbus ir būsimo krepšinio čempionato transliacijas per televiziją.

Prekyba išaugo

Prekybos tinklo MAXIMA atstovė spaudai Olga Malaškevičienė teigė, kad sirgalių atributikos šiame prekybos centre visada būna pirkti. Tačiau klientai ja susidomi tik prieš Lietuvai svarbesnes krepšinio varžybas. O artėjant šių metų Europos krepšinio varžyboms prekių sporto aistruoliams paklausa dar labiau išaugo.

„Jeigu palygintume šių prekių pardavimus per svarbesnes Lietuvai krepšinio rungtynes, tai jie auga dvigubai-trigubai. Per sporto varžybas automobilinių vėliavėlių pardavimai padidėja maždaug 5-6 kartus. Labiausiai perkama automobiliams skirta atributika, marškinėliai, kepurės.

Plačiau skaitykite „Kupiškėnų mintyse“

——-
Autorius: Ingrida Nagrockienė

Dalintis
Komentarų nėra

Sorry, the comment form is closed at this time.

Rekomenduojami video