2024/09/21

Mokymasis prasideda nuo pasiruošimo

Kalendorius skaičiuoja dienas ne tik iki 2011 m. Europos vyrų krepšinio čempionato, bet ir iki naujųjų mokslo metų pradžios. O jos tirpsta labai greitai. Kaip sekasi mokiniams ir jų tėvams ruoštis mokslo metams? Kaip įvairios institucijos galės mokiniams ir jų tėvams padėti?

Vaikų sveikata gerėja

Kupiškio PASP centro šeimos gydytoja Vida Pranckūnienė pasidžiaugė, kad pastebi didėjantį tėvų rūpinimąsi savo vaikų sveikata. Visi žino ir stengiasi sveikatą pasitikrinti iki rugsėjo 15 dienos. Vaikų, kurių sveikata bus tikrinama medicinos punktuose, ši procedūra gali nusitęsti ir iki spalio mėnesio, tačiau išduotas sveikatos pažymėjimas galioja vienerius metus. Iškilusioms sveikatos problemoms išspręsti yra nemažai galimybių vietoje: kas mėnesį atvyksta ortopedas, dirba masažistė, kineziterapeutė, Konsultacinėje poliklinikoje – okulistas.

Po vasaros, atrodo, sveikesni vaikai gal todėl, kad daugiau juda, sportuoja. Pastebima tik netaisyklingos laikysenos, lėtinių susirgimų. Sveikesni pacientų dantys, padeda silantavimas, dantų tikrinimasis, o po to, aišku, suskumbama gydytis.

Daugėja trumparegystės atvejų. Tai todėl, kad žiemą vaikai mažiau sportuoja. Retai kada pamatysi slidinėjančius ar su rogutėmis besileidžiančius nuo kalniukų, daug mieliau vaikai laiką leidžia prie kompiuterių, televizorių.

Kad išlaidos neviršytų pajamų

Dauguma vasarą labiau linkę išlaidauti, palepindami save po įtemptų darbų, planuoja pirkinius ateičiai. Šeimos, turinčios mokyklinio amžiaus vaikų, paskaičiuoja tas išlaidas, kurių prisireiks prieš mokslo metų pradžią, kad mokinius galėtų aprūpinti viskuo, ko prireiks mokykloje. O kas, jei pajamos menkos?

Kupiškio rajono savivaldybės administracijos Socialinės paramos skyriaus vedėja Laima Bartulienė informavo, kad šeimoms, kurių nariui vidutiniškai per mėnesį tenka mažiau nei pusantro valstybės remiamų pajamų dydžio, tai yra 525 litai, tuomet jų mokyklinio amžiaus vaikui priklauso 156 litų išmoka pasirengti mokyklai.

Plačiau skaitykite „Kupiškėnų mintyse“

——-
Autorius: Emilija PAMARNACKAITĖ

Dalintis
Komentarų nėra

Sorry, the comment form is closed at this time.

Rekomenduojami video