2024/09/21

Rinkos naujokams siūlomi verslo krepšeliai

Pastaruoju metu, kai sunkmetis dar nesitraukia, imtis savo verslo ryžtasi nedaugelis. Pasidomėjome, ar mūsų krašto verslininkai pasinaudoja jiems teikiamomis galimybėmis ir kokios jos yra.

Skatina įvairiai

Vš Į Kupiškio rajono turizmo ir verslo informacijos centro laikinai direktoriaus pareigantis einanti Edita Žalnieriūnienė sakė, kad vasarą centre lankytojų skaičius sumažėja.“Vasara – atostogų metas, kai visi poilsiauja, o verslo planais ir naujomis idėjomis, kaip rodo centro patirtis, pradedama domėtis rudeniop. Daugiausia žmonės pas mus dėl reikalingos informacijos kreipiasi baigiantis rugsėjui“, – akcentavo E. Žalnieriūnienė.

Šiame centre galima sužinoti tai, kas reikalinga verslo kūrimo pradžiai, kur kreiptis rašant projektus, anksčiau čia buvo pagelbėjama ir rašant verslo planus. Tačiau sumažėjus darbuotojų, šių paslaugų atsisakyta. „Tenka visus tuo suinteresuotus asmenis nukreipti pas kitus kolegas“, – teigė E. Žalnieriūnienė.

Dažniausiai žmonės imasi steigti uždarąsias akcines bendroves, mažiau – individualias įmones.

Tie, kurie ryžtąsi imtis savo verslo, kuria medienos, statybos, žemės ūkio bendroves. Tačiau Kupiškio rajone, pasak E. Žalnieriūnienės, labiausiai trūksta maitinimo ir apgyvendinimo paslaugas teikiančių įmonių. Juolab kad šios sritys glaudžiai siejasi ir su turizmo plėtra mūsų krašte.

Prieš kelis mėnesius Kupiškio rajono turizmo ir verslo informacijos centras pasirašė sutartį su Panevėžio verslo konsultaciniu centru dėl Pirmųjų verslo metų krepšelių, vadinamųjų „vaučerių“. Kovo 18 d. – gegužės 27 d. vyko verslumą skatinantis „Versli Lietuva“ renginių ciklas, kuris du mėnesius keliavo per dešimt Lietuvos miestų. Renginių iniciatoriai – VšĮ „Versli Lietuva“ ir Ūkio ministerija kvietė dalyvauti visus, kuriems įdomus verslas.

Plačiau skaitykite „Kupiškėnų mintyse“

——-
Autorius: Unė JUODYTĖ

Dalintis
Komentarų nėra

Sorry, the comment form is closed at this time.

Rekomenduojami video