2024/09/24

Prie vandens telkinių jau pilna poilsiautojų

Birželis – kalendorinės vasaros pradžia. Ne visada ši data sutampa su realiu maudynių sezonu. Prie vandens telkinių vis tiek žmonės greitai patrauks būriais. Ar mūsų rajono oficialios maudyklos ir poilsio vietos jau paruoštos vasaros sezonui?

Savivaldybės administracijos direktorius Žilvinas Aukštikalnis sakė, kad maudymosi sezono pradžia rajone bus skelbiama atsižvelgus į orus. Dvi oficialios rajono maudyklos – Kupiškio marių Aukštupėnų kaime ir Pyragių ežero paplūdimiai tam jau parengti. Kaip ir ankstesniais metais šiuose paplūdimiuose budės gelbėtojai, bus tiriamas vandens telkinių vanduo. Pirmieji jų vandens mėginiai jau nuvežti į Panevėžio visuomenės sveikatos centro laboratoriją. Atsakymo dar negauta. Kažkokių naujovių poilsiautojai šiemet nesulauks. Kitąmet planuojama prie Pyragių ežerėlio pastatyti naują pontoninį lieptelį vietoje dabartinio, jau visai baigiančio nusidėvėti medinio. Šiemet prieš maudymosi sezono pradžią jis buvo šiek tiek paremontuotas.

UAB „Kupiškio komunalininkas“ direktorius Rimantas Stundys sakė, kad abiejuose paplūdimiuose kaip ir pernai budės po du gelbėtojus nuo 11 iki 20 val. Jie darbą jau pradeda nuo birželio 1 d. Gelbėtojais žmonės įdarbinti per Darbo biržą.

Užvakar vakare paplūdimyje prie Kupiškio marių nebuvo tuščia. Keletas vaikų ir suaugusiųjų turškė vandenyje, kiti stoviniavo ant kranto dar nesiryždami maudytis. Žaidimų aikštelėje sukiojosi pora vaikų.

Prie marių poilsiavę žmonės išsakė pageidavimą, kad viešasis tualetas bent vasaros sezono įkarštyje dirbtų nors iki 21 val. Dabar jis veikia nuo 9 iki 20 val.

Prie Pyragių ežerėlio taip pat buvo pilna besimaudančiųjų, daugiausia vaikų. Poilsiaujantis Aurimas sakė, kad reikėtų geresnio smėlio papilti tinklinio aikštelėje. Čia pat sutikta kupiškėnė mokytoja svarstė, ar nebūtų galima pastatyti ženklo, kad maudykloje draudžiama prausti šunis. Matyt, kitaip žmonėms stinga vidinės kultūros, kad tokį elementarų dalyką suprastų. Negi sunku savo augintinį pavedėti bent keletą metrų tolėliau ir išmaudyti.

——-
Autorius: Banguolė ALEKNIENĖ

Dalintis
Komentarų nėra

Sorry, the comment form is closed at this time.

Rekomenduojami video