2024/09/24

Į vaikų žaidimus prašosi giltinė

Pastarosiomis dienomis mūsų rajone prasiveržę smurto atvejai tarp vaikų nustebino net ir visko mačiusius žmones. Dėl dvylikamečio žiauraus išpuolio su sunkiais sužalojimais į ligoninę pateko 55 metų skapiškėnė. O savaitgalį du ketvirtokai benzinu apliejo ir uždegė pirmokę iš Alizavos.

Vaikas sulaužė šonkaulius

„Žmonės tampa tokiais, kokiais juos padaro auklėjimas ir visuomenė tada, kai jiems buvo nuo 15 iki 25 metų“, – dar XVIII amžiuje sakė rašytojas Filipas Česterfildas. Jis, ko gero, negalėjo nuspėti, kad po poros šimtų metų ši amžiaus kartelė smarkiai jaunės.

Šiandien bijoti reikia netgi pradinukų. Tuo buvo galima įsitikinti po praėjusią savaitę Skapiškio geležinkelio stoties gyvenvietėje įvykusio mažamečio išpuolio prieš to paties miestelio gyventoją.

55 metų, kaip įtariama, neblaivi moteris tiesiog gatvėje buvo užpulta dvylikamečio. Šis, nukentėjusios pasakojimu, ją talžė rankomis, spardė kojomis ir dėl patirtų traumų moteris su šonkaulių lūžiais ir pažeistais inkstais pateko į Panevėžio ligoninę.

Mažojo smurtautojo motina S. G., be jo auginanti dar du nepilnamečius sunkaus būdo sūnus, „Kupiškėnų mintims“ teigė netikinti, kad dvylikametis galėjo taip sunkiai sužaloti suaugusią moterį.

„Kodėl ji neprisipažįsta, kad dar prieš mano vaiko užpuolimą buvo smarkiai sumušta savo sūnaus. Argi toks mažas vaikas gali turėti tiek jėgų?“- stebėjosi S. G.

Atsipirks bauda

Šis nemalonus įvykis jos šeimoje nutiko kaip tik per pašnekovės vestuves. 29 metų moteris su trimis savo vaikais tik neseniai iš Kupiškio atsikraustė į Skapiškio geležinkelio stoties gyvenvietę ir čia bando kurti šeimą.

Tačiau naujakuriai jau spėjo įbauginti vietinius gyventojus. „Kupiškėnų minčių“ sutikti skapiškėnai pasakojo, kad S. G. vaikai puldinėja neblaivius gyventojus, moteris ir vaikus. Jie sunkiai sutramdomi ir Skapiškio vidurinėje mokykloje.

Problemų dėl elgesio S. G. sūnūs turėjo ir Kupiškyje. Šie vaikai seniai žinomi mūsų policijos pareigūnams. Vyriausiasis brolių jau buvo apgyvendintas ir Kučgalio socializacijos centre.

Dvylikamečiui S. G. sūnui dėl moters užpuolio teismas negresia – tokio amžiaus asmenys į baudžiamąją atsakomybę netraukiami. Baudą gaus tik vaiko neprižiūrėjusi motina. Jai taip pat teko sumokėti gydymo išlaidas nukentėjusiajai.

Padegė mergaitę

Itin žiaurus įvykis sukrėtė ir Alizavos miestelį. Čia du ketvirtokai benzinu ir kitu degiu skysčiu apipylė bei padegė pirmą klasę baigiančią aštuonmetę. Mergaitei Panevėžio ligoninėje nustatyti šlaunų ir pilvo 1 – 2 laipsnio nudegimai. Ji gydoma intensyvios terapijos skyriuje.

Apie šį įvykį paklaustas Alizavos pagrindinės mokyklos direktorius Gintaras Paškauskas teigė pakraupęs nuo tokių žinių. Apie nukentėjusios mokinės būklę pašnekovas kol kas neturįs žinių.

Plačiau skaitykite „Kupiškėnų mintyse“

——-
Autorius: Ingrida NAGROCKIENĖ

Dalintis
Komentarų nėra

Sorry, the comment form is closed at this time.

Rekomenduojami video