2024/09/24

Rinkimus stebės ir mero gyvenimo draugė

Kupiškio rajono savivaldybės Nr. 23 rinkimų komisijos darbas įgauna pagreitį. Iki rinkimų į rajono Tarybą likus 33 dienoms čia jau baigti teikti nepriklausomų ir partinių kandidatų į Savivaldybės tarybos narius pareiškiniai dokumentai. Nauju nariu pasipildė ir pati komisija – į ją įsijungė mūsų savivaldybės Centralizuotos vidaus audito tarnybos vedėja Virginija Vanagienė.

Devynios partijos

Vakar iki 17 valandos paskutinius pareiškinius dokumentus Valstybinei rinkimų komisijai ir savivaldybės rinkimų komisijoms privalėjo pateikti kandidatai į Savivaldybės tarybos narius. Iš viso mūsų rajone rinkimuose dalyvaus devynios partijos: Tėvynės sąjunga-Lietuvos krikščionys demokratai, socialdemokratai, Lietuvos valstiečių liaudininkų sąjunga, Lietuvos Respublikos liberalų sąjūdis, Darbo partija, partija Tvarka ir teisingumas, Liberalų ir centro sąjunga, partija „Jaunoji Lietuva“ bei Naujoji sąjunga (socialliberalai).

Šiuo metu Kupiškio rajono savivaldybės Nr. 23 rinkimų komisijos nariai vertina jų pateiktus dokumentus.

Sunešė parašus

Praėjusios savaitės pradžioje komisijoje patvirtinta ir 13 savarankiškos politinės kampanijos dalyvių. Nors tokiu būdu dalyvauti būsimuosiuose rinkimuose pageidavo 15 asmenų, du iš jų nepristatė rajono rinkimų komisijai reikalingų parašų.

Todėl patvirtintos Mildos Narmontienės, Daivos Dyrienės, Povilo Gurklio, Ramutės Kežienės, Antano Odino, Daivos Pečiukėnienės, Vandos Savukienės, Rasos Šaltenienės, Vilijos Šilinienės, Alvido Štelemėko, Dalios Viržintienės, Gintaro Vitkūno ir Aušros Zlatkienės kandidatūros.

Nepriklausomi kandidatai šiuose šalies savivaldybių rinkimuose gali dalyvauti pirmą kartą.

Plačiau skaitykite „Kupiškėnų mintyse“

——-
Autorius: Ingrida NAGROCKIENĖ

Dalintis
Komentarų nėra

Sorry, the comment form is closed at this time.

Rekomenduojami video