2024/09/24

Į rinkimus žygiuojantys kandidatai slapstosi nuo rinkėjų? (I)

Vos daugiau nei savaitė liko pretendentams į savivaldybių rinkimus priduoti reikalingus pareiškinius dokumentus Vyriausiajai rinkimų komisijai, o jų asmenybes mūsų rajone vis dar stengiamasi laikyti paslaptyje. Kai kurių partijų vadai teisinasi, esą taip nori neatsibosti rinkėjams, kiti prabyla apie galimą konkurentų spaudimą, treti būgštauja dėl nenuspėjamų pokyčių partijos sąraše. Todėl kol kas galime žinoti, kad rinkimuose tikrai dalyvaus šešios partijos.

Šešios partijos ir paslaptingoji

Šiais laikais, kai paprasti Lietuvos gyventojai vis garsiau demonstruoja nusivylimą valdžia, daugelis ir į artėjančius savivaldybių rinkimus žiūri gana abejingai. Tačiau, pasirodo, ir politikai ne itin stengiasi sudominti gyventojus savo miesto valdžios likimu. Tuo galima įsitikinti bandant sužinoti, kas gi mūsų rajone pretenduoja į būsimos Tarybos gretas. Likus vos daugiau nei mėnesiui iki rinkimų sužinoti būsimuosius kandidatus – tikras vargas.

Sausio 10 dieną partijos, turinčios tam teisę, bei jų koalicijos turėjo paskutinę galimybę pateikti kandidatūrų į apylinkių rinkimų komisijas sąrašus savivaldybių rinkimų komisijai.

Pasak mūsų rajono Savivaldybės Nr. 23 rinkimų komisijos pirmininko Rolando Aukštikalnio, rinkimuose dalyvaus šešios partijos: Tėvynės sąjunga, socialdemokratai, valstiečiai liaudininkai, Liberalų sąjūdis, Darbo partija ir Tvarka ir teisingumas. Teisę pretenduoti Kupiškio savivaldybės rinkimuose turėjo ir „žvaigždžių“ partija praminta Tautos prisikėlimo partija, tačiau ji mūsų rajone nepretenduoja.

Tikras netikėtumas ir pačiam rinkimų komisijos pirmininkui tapo prieš mėnesį Kupiškio rajone paslaptingai susibūręs tautinės partijos „Lietuvos kelias“ kartu su „Jaunąja Lietuva“ skyrius. Šioms partijoms Lietuvoje vadovauja Stanislovas Buškevičius bei Lilijana Astra. Kupiškyje pirmininko pareigų ėmėsi kažkada su „Tvarka ir teisingumu“ ėjęs politikas Dangirdas Mikšys.

D. Mikšio mįslė

Toks netikėtas Tarybos nario pasirinkimas įminė tikrą mįslę ne tik jo kolegoms, bet ir patiems Vyriausiosios rinkimų komisijos atstovams. Mat dabar parengtoje duomenų bazėje tautinė partija „Lietuvos kelias“ iš viso nedalyvauja, o „Jaunoji Lietuva“ pretenduoja Kaune ir Elektrėnuose. Visos partijos užsiregistruoti turėjo iki gruodžio 24 dienos.

„Jei tos partijos dar nėra sąrašuose, tai D. Mikšys negali dalyvauti rinkimuose. O jei dokumentus tvarkosi tik dabar, tai šaukštai jau popiet“, – vartydamas sąrašus D. Mikšio ieškojo R. Aukštikalnis.

Apie pasibaigusius terminus „Kupiškėnų mintims“ prabilo ir Vyriausiosios rinkimų komisijos pirmininkas Zenonas Vaigauskas. Tačiau jis taip pat užsiminė, kad kartu su „Jaunąja Lietuva“ D. Mikšys dar turi galimybių prasibrauti iki rinkimų.

„Šiaip terminai jau seniai pasibaigę. Tačiau jūsų atstovas susimokės užstatą, surinks kandidatų sąrašą ir galės dar pretenduoti“, – patikino Z. Vaigauskas.

Plačiau skaitykite „Kupiškėnų mintyse“

——-
Autorius: Ingrida NAGROCKIENĖ

Dalintis
Komentarų nėra

Sorry, the comment form is closed at this time.

Rekomenduojami video