2024/09/23

Naujojo pirmininko noras – padėti kitiems

Nuo trečiadienio Kupiškio krašto žmonių su negalia sąjunga turi naują pirmininką. Pakartotiniame neeiliniame ataskaitiniame rinkiminiame suvažiavime juo išrinktas Gediminas Virbickas, o Palmai Skrebienei suteiktas garbės pirmininko vardas.

Reikia, kad kas pakeistų

Buvusi pirmininkė P. Skrebienė pateikė savo darbo ataskaitą, revizinės komisijos ataskaitą. Atsiskaitydama už nuveiktus darbus Sąjungos nariams, P. Skrebienė supažindino kiek iš viso buvo suteikta paslaugų, kokios buvo organizuotos išvykos, kokios teiktos konsultavimo – atstovavimo paslaugos.

Pasak P. Skrebienės, buvo stengiamasi, kad pas juos apsilankytų kuo daugiau žmonių – neliktų namuose vieni su savo negalia. Kadangi turime savo transportą, tai buvo teikiamos ir tokios paslaugos. Bėdai prispyrus niekada neatsisakėme nuvežti žmogų. Pas mus teikiamos ir skalbimo paslaugos. Jos mokamos – už vieną skalbimą 3 Lt. Žmonės šia paslauga naudojasi, nors eilės niekada nesusidaro, todėl tikimasi, kad galimybe čia išsiskalbti susidomės daugiau žmonių. Šia paslauga gali naudotis ne tik Sąjungos nariai, bet ir kiti kupiškėnai. Per 2009 metus iš viso suteiktos 5 398 paslaugos. „Per praėjusius metus mūsų Sąjungą papildė nauji nariai, tačiau didelio pagausėjimo nėra, nes vieni išeina į Anapilį, o į jų gretas stoja nauji nariai, – sakė P. Skrebienė.

Neeilinį suvažiavimą pagal įstatus gali kviesi pirmininkas, valdybos nariai ar didžioji dauguma Sąjungos narių. Šį kartą savo teise pasinaudojo P. Skrebienė. Ataskaitiniame rinkiminiame suvažiavime balsavimo teisę turėjo 70 narių. Susirinkusieji senosios pirmininkės nenorėjo atleisti iš pareigų, tačiau po pačios P. Skrebienės paaiškinimų nariams, jog tai bus tik į naudą – ateina jaunas, energingas žmogus, buvo apsispręsta dėl permainų.

P. Skrebienė pirmininke buvo nuo 1997 metų. Pirmoji Sąjungos konferencija įvyko 1997-ųjų vasario 6 dieną, o balandžio mėnesį buvo įregistruota Kupiškio krašto žmonių su negalia sąjunga.

„Iš šių pareigų pasitraukiau todėl, kad radau jauną žmogų, kuris gali eiti šias pareigas. Kai kūriau organizaciją, pagrindinė mintis buvo padėti žmogui„, – sakė pašnekovė.

Plačiau skaitykite „Kupiškėnų mintyse“

——-
Autorius: Nida ŠULCIENĖ

Dalintis
Komentarų nėra

Sorry, the comment form is closed at this time.

Rekomenduojami video