2024/09/23

Ar pasiteisins didžiulės investicijos?

Ne vieno praeivio akį traukia Kupiškio stadiono teritorijoje pradėjęs sparčiai „dygti“ pastatas. Žmonės spėlioja, kokia bus jo paskirtis. „Kupiškėnų mintys“ pasidomėjo šiuo klausimu.

Persikels

Kupiškio rajone sportinę veiklą kuruojantis Zigmantas Paulauskas pasakojo, jog ten įsikurs Kupiškio kūno kultūros ir sporto centras. Kilo klausimas, ar persikėlus iš pakankamai nedidelio geltono namelio, esančio priešais Kupiškio Lauryno Stuokos-Gucevičiaus gimnaziją, kur ir veikė minėtasis centras, neliks daug praktiškai neišnaudotos erdvės būsimajame kūno kultūros ir sporto centro pastate? Anot Z. Paulausko, vis dar statomame pastate taip pat bus ir Kupiškio Lauryno Stuokos-Gucevičiaus gimnazijos moksleivių persirengimo kambariai bei dušai. Specialistas teigė, jog šis pastatas ir stadionas bus atviras visiems norintiems sportuoti, todėl taps tarsi traukos centru. O ir prieš svečius bus negėda, mat dauguma miestų jau turi pagal naujausius standartus įrengtus stadionus bei modernius kūno kultūros ir sporto centrus.

Darbai dar nebaigti

A. Paulauskas teigė, jog priešais Kupiškio Lauryno Stuokos-Gucevičiaus gimnaziją esantis pastatas Kupiškio kūno kultūros ir sporto centrui nepriklauso. Jiems ten geranoriškai leido prisiglausti bendrovė „Dailista“, kuri ir yra savininkė.

Kupiškio kūno kultūros ir sporto centro direktorius prisiminė, jog idėja persikelti į naują pastatą bei įrengti išties gerą stadioną gimė jau labai seniai. Patys pirmieji šio bendro projekto darbai prasidėjo 2006 metais, kuomet stadionas buvo aptvertas tvora, kadangi, anot Z. Paulausko, būdavo ir taip, kad kas nors rungtynių metu net ožką atsivesdavo.

Stadionas dar nėra visiškai įrengtas. Specialistas tikisi, kad jau kitąmet bus įrengti metimo sektoriai, bėgimo takai su sintetine danga. Ant stadioną juosiančios tvoros kabanti lentelė nurodo, jog darbų pabaiga numatoma 2010 metų lapkričio mėnesį. Tiesa, finansavimas darbų spartą pakoreguoja.

Valstybė „užsuko čiaupus“

Ar ne per didelė prabanga sunkmečiu rengti tokio masto statybų darbus? Kupiškio rajono savivaldybės administracijos direktorius Žilvinas Aukštikalnis sakė, kad projektas buvo parengtas prieš trejus metus, kuomet apie sunkmetį dar nebuvo kalbama. Dabar finansavimas smarkiai „apkarpytas“.

Visų projektinių darbų vertė yra apie 4 milijonai litų. Ž. Aukštikalnis teigė, jog ne sunkmečio laikais tokią sumą valstybė būtų skyrusi – po 2 milijonus kasmet – ir darbai būtų buvę greitai baigti. Tačiau šiemet iš valstybės investicijų programos skirtas tik vienas milijonas, todėl, kada visiškai bus užbaigti stadiono atnaujinimo darbai, neaišku. Pasak Ž. Aukštikalnio, tam stinga dar ne vieno milijono.

Atsipirks

Žinoma, Savivaldybė taip pat prisideda prie šio projekto. Jos dalis – 15 procentų nuo visų 4 milijonų litų. Susidaro nemenka suma, o pinigų tam yra skolinamasi. Anot Savivaldybės administracijos direktoriaus, šiemet tam reikalui buvo pasiskolinta apie 260 000 litų, kurie vėliau bus grąžinti iš Savivaldybės biudžeto. Projektas yra investicinis, tad, pasak Ž. Aukštikalnio, jis tikrai turi pasiteisinti bei atsipirkti. Gal ir ne materialine prasme, bet kaip traukos centras, išugdysiantis daugiau sportininkų.

——-
Autorius: Sonata MOGYLAITĖ

Dalintis
Komentarų nėra

Sorry, the comment form is closed at this time.

Rekomenduojami video