2024/09/23

Varžėsi, kas taisyklingiau surinks kėdę ir kultūringiau priims svečią

Gerą specialistą puikiai ugdo dalyvavimas įvairiuose konkursuose, apžiūrose. Čia įgyjama ne tik drąsos, pasisemiama naujovių iš kitų dalyvių, bet kartu ir ugdomas pasitikėjimas savo jėgomis.

Kiekvienais metais Kupiškio technologijos ir verslo mokykloje vyksta profesinio mokymo mokyklinis konkursas “Parodyk save“, kuriame dalyvauja ir dėl geriausiojo vardo varžosi įvairių specialybių antrakursiai.

Pasak šios mokymo įstaigos direktoriaus Bronislavo Rimkaus, tokių renginių tikslas yra išaiškinti geriausią savo specialybės žinovą, sudaryti galimybes mokiniams pasireikšti bei skatinti juos domėtis specialybės technologijomis. „Mokiniai su dideliu entuziazmu dalyvauja tokiuose renginiuose – supranta, kad tai yra naudinga jiems patiems, nes visada yra malonu, kai esi įvertintas“, – sakė mokyklos direktorius.

Iš viso profesinio meistriškumo konkurse dalyvavo 24 penkių specialybių mokiniai – statybininkai, statybininkai (apdailininkai), virėjai-barmenai, viešbučio ir turizmo paslaugų teikėjai, kompiuterio ir organizacinės technikos operatoriai.

Konkursantai praktines užduotis turėjo atlikti per dvi valandas. Užduotys reikalavo kruopštumo, susikaupimo, ilgiems pamąstymams nebuvo daug laiko.

Statybininkai turėjo surinkti medinę kėdę iš pagamintų detalių pagal duotą brėžinį ir ją sutvirtinti metaliniais varžtais, apdailininkai – apklijuoti keraminėmis glazūruotomis plytelėmis 2 kvadratinius metrus paruošto paviršiaus, kompiuterio ir organizacinės technikos operatoriaus specialybės mokiniai – sukurti interneto svetainę apie save, pomėgius, pasirinktą specialybę, virėjai-barmenai – pagaminti daržovių salotas su kumpiu ir persikų kokteilį, paserviruoti stalą, viešbučio ir turizmo paslaugų teikėjo specialybės mokiniai – pagaminti vaisių salotas, paruošti ir pateikti arbatą bei sutikti atvykusį apsigyventi viešbutyje lankytoją, supažindinti jį su mūsų miestu, jo lankytinomis vietomis.

Palaikyti savo draugų atėjo ir bendramoksliai, tačiau jaudulio sunku buvo išvengti – lyg tyčia krito iš rankų peilis, ar kažkodėl ne tiesiai klijavosi plytelės. Visgi su užduotimis susidorojo visi – vieni geriau, kiti prasčiau.

Plačiau skaitykite „Kupiškėnų mintyse“

——-
Autorius: Nida ŠULCIENĖ

Dalintis
Komentarų nėra

Sorry, the comment form is closed at this time.

Rekomenduojami video