2024/09/22

Apie Kupos projektą – Paryžiuje

Kupiškio rajono meras Jonas Jarutis, Savivaldybės specialistė švietimui ir ryšiams su visuomene Stasė Krestovienė bei Jaunimo centro direktorė Gaila Matulytė spalio 20-22 dienomis dalyvavo Europos Sąjungos kokybės konferencijoje Paryžiuje.

Pasak rajono Savivaldybės mero J. Jaručio, trisdešimties lietuvių delegacija, vadovaujama Vidaus reikalų ministerijos valstybės sekretoriaus Evaldo Gusto, pristatė du Lietuvos institucijų gerosios patirties pavyzdžius, kuriuos Gerosios patirties pavyzdžių iš viešojo sektoriaus srities tarpžinybinė atrankos komisija pripažino geriausiais.

Vidaus reikalų ministerija pakvietė valstybės ir savivaldybių institucijas bei įstaigas parengti projektus ir dalyvauti gerosios patirties pavyzdžių atrankoje. Iš viso buvo pateikti 27 projektai iš 22 institucijų. Komisija atrinko tris geriausius: Kauno miesto vyriausiojo policijos komisariato (VPK) projektą „Policijos ir bažnytinės bendruomenės partnerystė“, Valstybinės maisto ir veterinarijos tarnybos – „Centralizuotas asmenų skundų (pranešimų) priėmimas, registravimas ir tyrimas“ bei Kupiškio rajono savivaldybės administracijos „Gamtotvarkos priemonių įgyvendinimas Kupos upės slėnio teritorijoje“.

Šiems trims nugalėtojams 2007 metų gruodžio mėnesį buvo įteikti padėkos raštai ir paskatinamosios premijos (po 3 000 litų) dalyvauti 2008 metais V Kokybės konferencijoje Paryžiuje.

Vykusioje konferencijoje Kauno miesto VPK ir Valstybinės maisto ir veterinarijos tarnybos projektai buvo pristatyti atskirose darbo grupėse, o kupiškėnų projektas – Lietuvos stende. Pristatant projektą buvo rodomas videofilmas apie jo įgyvendinimą, anglų kalba parengtos skaidrės, konferencijos dalyviams dalijamos kompaktinės plokštelės su filmu apie projektą, lankstinukai apie Kupiškį.

Pasak mero J. Jaručio, apie konferencijos naudą kalbėti dar anksti – tokio lygio renginyje Kupiškis pristatytas pirmą kartą. „Konferencijos metu sulaukėme kvietimo teikti paraišką ir dalyvauti kitais metais tokioje konferencijoje Olandijoje, tačiau dar anksti galvoti, ar dalyvausime, nes viską lemia ir finansiniai ištekliai“, – sakė meras.

Pasak jo, kelionei gautų 3 000 litų neužteko, dar apie 3 000 litų teko pridėti pačiai Savivaldybei. Trijų asmenų delegacija iš mūsų rajono vyko todėl, kad nei meras, nei S. Krestovienė nemoka prancūzų kalbos, jiems vertėjavo Gaila Matulytė.

——-
Autorius: Nida ŠULCIENĖ

Dalintis
Komentarų nėra

Sorry, the comment form is closed at this time.

Rekomenduojami video