Kiek Zodiako ženklų – tiek ir pusryčių: kiekvieną Zodiako ženklą žvaigždės apdovanojo išskirtinėmis savybėmis, formuojančiomis ne tik asmenybę, bet ir mitybos įpročius. Savo dieną pradedame nuo pusryčių, tad pasidairykime, kokie pusryčių sumuštinių receptai, sukurti pagal vedų astrologės, mitybos konsultantės ir ilgamečio duonos gamintojo rekomendacijas, labiausiai tinka kiekvienam Zodiako ženklui.
Tradicinis sumuštinis ar įmantrus, estetiškas ar sotus – visi dvylika Zodiako ženklų turi savo skoniui geriausiai tinkamą receptą.
Pasak vedų astrologės Irmos Rimšelės, Zodiako ženklų mitybos įpročiai, mėgstamiausias skonis, patiekalų ruošimo stilius dažnai susiję ir su ženklo energija. „Vieni vertina intensyvų ir drąsų skonį, antri ieško stabilumo ir balanso lėkštėje, tretiems svarbiausia – gaminimo greitis ir paprastumas“, – pastebi I. Rimšelė.
Jai pritaria ir sertifikuota mitybos konsultantė Karolina Vaičienė, padėjusi sukurti 12 gardžių receptų, tinkamų visiems Zodiako ženklams ir atsižvelgiančių ne tik į astrologinius niuansus, bet ir į sveikatingumo principus.
Avinas
Pusryčiai Avinui – greiti, suteikiantys energijos ir jėgų. Šio ženklo atstovai nemėgsta gaišti laiko ilgiems gaminimo procesams. Jiems svarbiausia – greitas paruošimas. Mėgsta intensyvų skonį, aštrų, keptą maistą.
Ugningam sumuštiniui reikės:
avokado, šlakelio citrinos sulčių, saulėje džiovintų pomidorų, skrudintų sėklų (saulėgrąžų, moliūgų), aitriosios paprikos dribsnių, ruginės duonos.
Gaminame:
avokadą sutriname, užtepame ant paskrudintos duonos ir užlašiname citrinos sulčių. Smulkiai supjaustome saulėje džiovintus pomidorus, beriame ant avokado. Ant viršaus barstome skrudintas sėklas ir aitriosios paprikos dribsnius.
Jautis
Jaučiai – tikri gurmanai, vertinantys kokybę ir estetiką. Jiems maistas yra malonumo šaltinis, todėl jų sumuštiniai būna ne tik skanūs, maistingi, bet ir vizualiai patrauklūs. Jaučiai mėgsta valgyti neskubėdami ir mėgautis procesu, skoniu.
„Mūsų gaminiai asocijuojasi su šiaurietiška kokybe, pasitikėjimu, skonio sensacijomis ir apgalvotu maistingumu. Jautis – vienas mūsų prekių ženklą geriausiai atspindinčių Zodiako ženklų, kuris dažnai pasižymi ne tik patikimumu, stabilumu, bet ir jausmingumu, atsiskleidžiančiu per turtingą, juslinę patirtį, kurią įkūnija mūsų duonos gaminiai“, – priduria „Fazer Lietuva“ atstovė.
Gurmaniškam sumuštiniui reikės:
raudonųjų ikrų, virtų kiaušinių, šlakelio majonezo, kefyro duonos.
Gaminame:
kiaušinį sutriname šakute su majonezu, tepame ant duonos padarydami viduje įdubimą. Į vidų dedame raudonuosius ikrus ir skanaujame.
Dvyniai
Dvyniams svarbi įvairovė ir pagaminimo greitis. Idealiu atveju jie valgytų keletą skirtingų mažų sumuštinukų, bet patys nevargs gamindami ir neskirs daug laiko maisto ruošai. Valgys prabėgomis, ruošdamiesi, judėdami. Dvyniai mėgsta lengvus patiekalus.
Greitam sumuštiniui reikės:
migdolų sviesto (tinka ir kitokių riešutų), šviežių obuolių ar kitų vaisių, cinamono, sumuštinių duonos.
Gaminame:
ant duonos tepame riešutų sviestą, dedame griežinėliais pjaustytą vaisių, beriame cinamoną.
Vėžys
Vėžiai mėgsta tradicinį skonį – maistą, kuris primena vaikystę, kelia sentimentus, ar patiekalus, kuriuos ruošdavo mama. Jiems svarbu, kad maistas teiktų jaukumo, komforto jausmą.
„Raugo duona lydėjo lietuvių stalus nuo pačių seniausių laikų, ją namuose kepdavo mūsų proseneliai ir protėviai, todėl jaukumo ir sentimentų ieškančiam Vėžiui sumuštinis su raugo duona – tai pusryčiai, pataikantys tiesiai į dešimtuką“, – pastebi „Fazer Lietuva“ atstovė.
Komfortiškam sumuštiniui reikės:
varškės užtepėlės, keptų daržovių (tinka paprikos, baklažanai), ruginės duonos.
Gaminame:
ant raugo duonos tepame varškės užtepėlę, dedame keptas daržoves ir ragaujame.
Liūtas
Liūtams svarbiausia – vizualinis vaizdas, patiekimas. Jie nori jausti prabangą ir dėmesį net valgydami pusryčius. Idealus sumuštinis – vertas „Instagram“ nuotraukos, pagardintas išskirtiniais ar egzotiškais ingredientais: bri sūriu, figomis, gražgarstėmis, čatniu, apelsinų džemu. Liūtas savo sumuštinį mielai skanaus su šampano taure.
Išskirtiniam sumuštiniui reikės:
bri sūrio, apelsinų džemo, gražgarsčių, šviesios duonos.
Gaminame:
ant duonos tepame apelsinų džemą, dedame griežinėliais pjaustytą bri sūrį ir gražgarstes. Skanaujame.
Mergelė
Mergelės valgo sveikus, subalansuotus ir ekologiškus pusryčius. Siekiant užtikrinti maksimalią maistinę vertę, jų sumuštiniai yra kruopščiai apgalvoti.
Subalansuotam sumuštiniui reikės:
grūdėtos varškės, šviežių ridikėlių, petražolių, šviesios duonos.
Gaminame:
ant duonos tepame grūdėtą varškę, dedame griežinėliais pjaustytus ridikėlius, beriame petražoles.
Svarstyklės
Svarstyklėms maistas yra meno forma, todėl pusryčiai turi būti ne tik skanūs, bet ir estetiškai patrauklūs. Svarstyklės renkasi ingredientus, kurie sukuria harmoniją tarp skonio ir vaizdo. Skonis – subalansuotas, kreminis, šilkinis, svarbus ne tik maistas, bet ir patiekimas, aplinka.
„Pastebėjome, jog Svarstyklės taip pat labai gerai atspindi mūsų prekių ženklą. Šiam Zodiako ženklui būdingas atidumas detalėms, tikslumas, patikimumas. Svarstyklės siejamos ne tik su estetika, bet ir su sveikatingumu, gerove“, – pastebi „Fazer Lietuva“ atstovė.
Estetiškam sumuštiniui reikės:
lašišos, granatų sėklų, varškės užtepėlės, krapų, šviesios duonos.
Gaminame:
ant duonos tepame varškės užtepėlę, dedame lašišą, pabarstome granatų sėklomis ir krapais.
Skorpionas
Skorpionams patinka intensyvus ir kontrastingas skonis, aštrūs, pikantiški priedai, egzotiniai deriniai. Skorpionai mėgsta valgyti lėtai, įsigilindami į kiekvieną niuansą, todėl jų sumuštiniai turi intriguoti, atskleisti netikėtą skonį.
Išraiškingam sumuštiniui reikės:
juodųjų alyvuogių, keptų paprikų, kietojo sūrio, baziliko, šviesios duonos.
Gaminame:
ant duonos tepame trintas juodąsias alyvuoges, dedame keptą papriką ir pabarstome kietuoju sūriu.
Šaulys
Šauliai – pasaulio virtuvių skonio gerbėjai, todėl jų sumuštiniai dažnai atspindi paskutinės kelionės įspūdžius. Jie drąsiai eksperimentuoja, mėgsta derinti neįprastus ingredientus ir atrasti naujus skonio derinius.
Artimųjų Rytų sumuštiniui reikės:
sezamų pastos, keptų avinžirnių, kalendros, batono.
Gaminame:
batoną apkepame, užtepame sezamų pasta, dedame keptus avinžirnius su prieskoniais (druska, rūkytų paprikų milteliais), barstome smulkintą kalendrą.
Ožiaragis
Ožiaragiai valgo klasikinius ir praktiškus sumuštinius, kurie paprasti ir sotūs. Jie mėgsta tradicinį skonį, todėl pirmenybę teikia ingredientams, kurie yra pažįstami ir patikimi. Jų pusryčiai turi būti greitai paruošiami, bet maistingi, kad suteiktų energijos visai dienai.
Tradiciniam sumuštiniui reikės:
keptos vištienos, sviesto, pomidoro, sumuštinių duonos.
Gaminame:
ant duonos tepame sviestą, dedame griežinėliais pjaustytą vištieną ir pomidorą.
Vandenis
Vandeniai dievina inovatyvumą, originalumą, netikėtumus, todėl jų sumuštiniai kaskart bus unikalūs ir eksperimentiniai. Greičiausiai jie rinksis veganiškus ingredientus, ekologiškus produktus, neįprastą tekstūrą ar egzotinį skonį, atspindinčius jų kūrybiškumą ir socialinį sąmoningumą. Vandeniui svarbu, kad maistas atitiktų jų vertybes, būtų ir originalus, ir tvarus.
Nestandartiniam sumuštiniui reikės:
kepto baklažano, sezamų pastos, granatų, kefyro batono.
Gaminame:
ant batono tepame sezamų pastą, dedame keptą baklažaną ir beriame granatų sėklas.
Žuvys
Žuvims maistas yra emocijų ir kūrybos dalis, todėl sumuštiniai atspindi jų nuotaiką. Žuvys mėgsta lengvą, švelnų skonį, bet gali pasirinkti ir saldžius ingredientus, jei tą dieną ieško jaukumo. Jų pusryčiai dažnai būna subtilūs, estetiški ir jausmingi, sukuriantys ramybės ir kūrybinio polėkio pojūtį.
Švelniam sumuštiniui reikės:
avokado, citrinos sulčių, sūdytos lašišos, agurko, kefyro sumuštinių duonos.
Gaminame:
ant duonos tepame trintą avokadą, pašlakstome citrinos sultimis, dedame sūdytą lašišą ir agurkų griežinėlius.
UAB „Berta And“