2024/04/27

 

TURIZMO SEZONUI ARTĖJANT – AR VERTA TIKĖTIS NAUJOVIŲ?

Jurgos Banionienės nuotrauka

Kupiškio rajono turizmo ir verslo informacijos centras veiklą plėtoja dvidešimt metų.

Artėja naujas poilsio, turizmo sezonas. Norėjome išgirsti, ką gi iš tiesų naujo šiemet pasiūlys keliauninkams Kupiškio rajono turizmo ir verslo informacijos centras. Koks turizmas populiarus rajone, kas čia žmones labiausiai traukia, kuo galime pasididžiuoti?

Siūlome skaitytojams patiems susidaryti nuomonę iš to, ką papasakojo šio centro direktorė Lidija Vasiliauskienė.

Lidija Vasiliauskienė, Kupiškio rajono turizmo ir verslo informacijos centro direktorė, papasakojo apie artėjantį naują turizmo sezoną, atskleidė, kas laukia atvykstančių turistų, ar kupiškėnai noriai keliauja svetur.
Autorės nuotrauka

Banguolė ALEKNIENĖ-ANDRIJAUSKĖ

Ieško unikalumo

Kupiškio rajoną supa didesni kaimynai. L. Vasiliauskienės nuomone, Biržų, Rokiškio, Anykščių rajonai sulaukia daugiau investicijų, turi daugiau materialinių ir žmogiškųjų resursų turizmui plėtoti. Ne visada įmanoma į juos lygiuotis. Todėl reikia įvertinti savo galimybes ir pasistengti su jais konkuruoti savo unikalumu, išskirtinėmis paslaugomis.

„Kupiškio rajone labiausiai plėtojamas kultūrinis, sportinis, vandens ir gastronominis turizmas. Pasikeitė infrastruktūra prie Kupiškio marių. Nebeliko galvosūkio, kur būtų galima mieste pavalgyti. Tiesa, apgyvendinimo problema iki galo dar neišspręsta“, – teigė L. Vasiliauskienė.

Ji pabrėžė, kad turime išskirtinį kultūrinį ir gastronominį savo paveldą. Tikrai niekur kitur negausi pagrabinių bandelių, šv. Jackaus pyragėlių ar dominikonų vienuolių žuvienės. Jokiame aplinkiniame rajone nėra bibliotekos, įsikūrusios buvusioje sinagogoje, skulptūrų muziejaus po atviru dangumi.

Tai tik keletas dalykų, kuriais galime didžiuotis.

Pašnekovė sakė, kad ir šiemet dėl Kupiškio krašto populiarinimo laidos tariamasi su respublikine televizija. Centro vadybininkas Paulius Venckus neseniai pasitobulino vizualios reklamos srityje ir sukūrė reklaminį filmuką apie Kupiškį.

Meniu derina prie lankytojų

L. Vasiliauskienė apžvelgė, kokios naujienos šį sezoną numatomos Kupiškio rajono turizmo ir verslo informacijos centro padaliniuose Adomynėje ir Palėvenėje.

Plačiau skaitykite kovo 22 d. „Kupiškėnų mintyse“ arba prenumeruokite PDF

Dalintis
Vėliausi komentarai
  • Keliautojui

    Matyt tamsta neskiriate , turizmo ir verslo centro nuo kelionių agentūros , liūdna. Nereikia aklai ginti ir neigti to kas akivaizdu …

  • Nėra turizmo centro Kupiškyje , o gaila neatrado savo vietos ir ponia direktorė , o gaila , neturi visi ten dirbantys supratimo , kas yra trauka į rajoną , ko reikia ir kaip tą daryti.
    Bet anot vieno iš valdančiųjų , centras dirba puikiai , kaip ir visi jo partijos statytiniai

    • Gerb. Pranute o bent žinot kur yra turizmo centras ar kai kada važiavot į kokią ekskursiją ,kad taip juodinat darbuotojus viskas ten gerai tik labai gaila , kad Kupiškėnams viskas blogai , o kokie visi statytiniai nei vieno jo statytinio nėra visi nuo jūsų mylimos partijos likę seni darbuotojai tai ir ant savų statytinių pykstat gaila kad nieko gero ne matot

  • Tai kaip čia suprast miela Genute tai ten ir dirba visi jauni nei vieno pensininko nėra niekados nerengdavo turizmas renginių yra kultūros namai renginiams ,o turizmas tai kelionėm daugiau keliaukim

  • Tai kad turizmo centras, patapo kelionių agentūra paskutiniu metu, ir šiaip seniau rengdavo renginius įvairius, užsiėmimus, jaunų žmonių reikia tokioje įstaigoje

    • Sveiki.Kupiškėnai kas vyksta???Džiaukitės viskas Kupiškyje po ranka.Nebeverkite.

PALIKTI KOMENTARĄ

Rekomenduojami video