2024/04/28

 

KUPIŠKIO SOCIALINIŲ PASLAUGŲ CENTRE – ĮTAMPA?

Autorės nuotrauka

Redakcija sulaukė savo vardo ir pavardės minėti nenorėjusios kupiškėnės skambučio. Moteris iškėlė klausimą dėl Kupiškio socialinių paslaugų centro. Pašnekovės teigimu, įstaigoje vyrauja neigiamas mikroklimatas, iš darbo išėjo nemažai darbuotojų.

Jurga BANIONIENĖ

Nuomonė

„Atėjus naujai vadovei, per metus iš Socialinių paslaugų centro išėjo net 9 žmonės. Kompetentingi, jauni specialistai, mamos, auginančios mažamečius, neįgalius vaikus. Jos išėjo ne dėl to, kad keičia darbą, bet visiškai į niekur. Mikroklimatas įstaigoje labai sudėtingas, šiandien dirbantys darbuotojai kas antras kalba apie išėjimą. Žmogus, paliekantis darbą, net nepakalbinamas likti, o lengva ranka atleidžiamas. Tikrai gaila. Galbūt reikėtų rajono merui pasidomėti tuo, ar normalu, kad mažame miestelyje jauni specialistai palieka darbo vietas, būna neįvertinti, juk specialistų rajone trūksta“, – savo nuomonę išsakė pašnekovė.

Draugiškai bendrauja

Kupiškio socialinių paslaugų centro direktorę Redą Pauliukonienę nustebino klausimas apie Kupiškio socialinių paslaugų centre tvyrančią įtampą. Jos teigimu, anaiptol taip nėra.

Plačiau skaitykite kovo 19 d. „Kupiškėnų mintyse“ arba prenumeruokite PDF

Dalintis
Vėliausi komentarai
  • Skaisky irgi tingines pasikele. Tik ateina paterorozot i namus.Jokios pagalbos is ju nesulauksi. Eina aplink langus. Savo vietoj geriau sedet. Seniunijon nuejus nei vienos nei kitos nera darbo metu. Cia tipo taip jom dirbt galima. Karalevos su zmonem isvis nesiskaito. Dar tam paciam kaime gyvena nei gedos nieko.

  • Noriunams liudna kad tokia socialine dirba . Pasikelus ir slyksti boba

  • Gaunu paslaugas su soc viskas gerai bet noriunu vadybininke neduok dieve. Zemina visada bet nei kam pasiskust nes bijau. Apklaustik zmones kaip jie jauciasi posrdzuose. Zinau visi bijo jos

  • Gėda neigti problemas šios įstaigos darbuotojams. Geriau pripažinti jas ir keisti esamą situaciją. Geriausia gynyba puolimas.

    • Niekas čia jų nepuola tik patys iš paskutiniųju kaip širšės gina save.Jau vien iš to matosi ,kad nėra ten gerai.Čia vyrauja gynyba ,o ne puolimas

    • Ten visos teisios, gudrios ir nei vienos kaltos nėra… ir kaip visada bandoma rasti vieną atpirkimo ožį ir visus šunis sukarti.

    • Dirbu ten… Daugelis bijo išsakyti esamą situaciją, nes nenori prarasti darbo. Šypsosi viena kitai į akis, o už akių gerkles perkastų. Ir ta įtampa jau ne vieni metai. Deja, niekas nesikeičia.

  • Gera specialiste butum lengvai nepaleistu. Per daug gerai panele E.L apie save galvoji.

    • Uoj skanus komentaras! Čia ta garsenybė, kuri pasiskundė „mintims“, yra E.L.?

  • Bjauru skaityti kai kuriuos komentarus……Vieną kartą atėjo tikrai geras vadovas, ir vėl kažkam negerai., vėl reikia graužti…..Tikrai negirdėjau, kad direktorė ant ko nors rėktų ar įžeidinėtų, Direktorė yra protingas žmogus, bendraujantis su visais paprastai ir žmoniškai, be to – tikrai išmano savo darbą ir yra kompetentinga. O tas bailys – anoniminė kupiškietė – kuri pasiskundė, paverkšleno korespondentui (nors atspėti nėra sunku )- matyt labai nelaimingas ir piktas žmogus, Gal reikėtų padirbėti privačiame sektoriuje ir tada ateitų supratimas, kas yra blogas mikroklimatas ir norų neišpildymas. pas mus viskas gerai, ir klimatas geras, pavasariu dvelkia……

  • Dirbau ten.Nesiplėsiu,tiesiog parašysiu kad šaraškino kontora.

  • Tikriausiai ne visi supranta, kad žmonės , kai pradeda dirbti neturi ten ir užsibūti iki pensijos. Čia normalu, kad žmonės darbus keičia, išeina… kas nesusidūrė tas ir nežino koks sunkus darbas yra socialinėje srityje, kiek reikia būti emociškai stipriam. Straipsnyje rašo, kad išeinsnčių darbuotojų nei neprašė pasilikti, nu juokinga… tai jei rado kur geriau , nusprendė išeit nu, tai ir viskas koks dar įkalbėjimas… čia konkrečiai matosi, kad išėjusi darbuotoja sugalvojo nuotaiką sau pasikelt su tuo straipsniu.. Kupiškis mažas miestas, visi puikiai žino kas ji

  • Visų pirmiausia yra gėda rašyti tokį straipsnį pradirbus 10 metų šioje įstaigoje. Kaip čia gaunasi 10 metų buvo gerai, o dabar išėjus sugalvoja į redakciją paskambint papasakoti kaip jau ten “blogai”. Jei jau taip blogai, kodėl ankščiau neišėjo. Bet ne apie tai…. Visi turime nuomonę. Paslaugų centro darbuotojai empatiški, ekstravertiški visada suteikia visą informaciją. O komentatoriai, kurie neturi ką veikti ir rašo visas bjaurybes, tai turiu pasakyti jūs labai nelaimingi žmonės, tiek pykčio laikote, fu, į bažnyčią išpažinties eikite, o ne pyktį liekite, gal tada palengvės.

  • Ten svajoniu darbuotojai visos babeles ir tos kur pensija uz poros dienu. Kurios sedi darbe, nes neturi seimu, bet uz tai islaizo popierius. Elememtariai bendrauti su klientais nemoka, ka cia kalbeti apie darba. Jaunu darbuotoju ten nereikia. Reikia patogiu, tyliu motereliu kurios tyliai pildo dokumentus, imituoja darba su seimomis ir pritaria viskam kas pasiuloma. Ir nereikia cia kalbeti, kad visi tie iseje darbuotojai prasti buvo. 9 zmones isejo, o ne 2 ar 3, o 9. Ka norit ta sakykit, skaiciai parodo viska puikiai.

    • Anonime, kada paskutinį kartą ten lankėtės? Gal susapnavot ar šiaip lakią vaizduotę turit? Šiandien lankiausi paslaugų centre ir , žinokit, tik keletą “babelą” mačiau… visas pagrinde personalas vien jauni žmonės, o iš kitos pusės “kad ir babelos” vien būtų, tai juk ir jom reikia dirbti iki pensijos…

  • Būtent Anykščių švietimo pagalbos tarnyboje situacija ne kitokia. Jaunų, pareigingų, išmanančius savo darbą, norinčių tvarkos laikytis ir reprezentuoti įstaigą niekam nereikia. Darbuotojai, kurie grasina įstaigos vadovui 10 metų išeiti toliau sėdi, nes geriau niekur neras, nes gyvena įstaigoje tik naujų ir jaunų darbuotojų žeminimu, purvų dergimu, intrigų kurstymu, o įstaigos vadovas tai palaiko ir neatsilieka. Darbuotojai priimami, tik kol bus patvirtintas įstaigos biudžetas, o toliau atleidžiami lengva ranka. Po pietų kavageriai po 2-3 val., rytais darbų imitacija. Vieni darbuotojai turi rašinėti prašymus dėl išėjimo anksčiau dėl pusvalandžio, dėl asmeninių priežasčių, kiti neturi.

  • Viena paskambino, gal ta pati, kur tik algą gaudavo nedirbdama. Kodėl visus metus niekas nesiskundė per redakciją? Išėjo tos, kur kelias šeimas aptarnaudavo, kai turėtų už algą dirbti su 16 šeimų ir tos kur dokumentacijoj nesusitvarkydavo. Kodėl paskambinus nepasakė, kas išėjęs vėl sugrįžo dirbt? Toks vaizdas, skundžiasi, norėdama gal direktorės kėdės. Galėjo stot konkursan ir nereikės užpavydėt, kad direktorė puikiai susitvarko su tokia nelengva įstaiga.

  • Socialinių paslaugų centre jokios įtampos nėra. Nereikia keliems nepatenkintiems darbuotojams kalbėti viso kolektyvo vardu.Kiekvienoje įstaigoje yra nenorinčių dirbti ir nepatenkintų darbuotojų. Dabartinė direktorė yra labai profesionali, nuoširdžiai bendraujanti, išklausanti kiekvieną darbuotoją, kartu sprendžianti pasitaikančias problemas. Kiekvienas pradėkime analizuoti savo atliekamą darbą, būkime savikritiški.0 socialiniame darbe, kaip ir ugdymo įstaigose darbai sudėtingi, Viską galima išspręsti įstaigoje su vadovais, profesine sąjunga,, bet matyt, to nenorima. O nesuprantama pareigų ir atsakomybės, tai patys darbuotojai turi mąstyti….

  • Pilnas baseinas paslaugų centro darbuotojų su vardiniais kvietimais. Čia gal kur šeimom turėjo išdalint. Pasidėmėkit ar pasiekė kam jie turėjo atitekti. Nei direktorė nei pavaduotoja ten neturi jokio žodžio. Kas ką nori tą daro. Auditą galėtų pakartot savivaldybės kontrolierė. Senelių namuos irgi fonas ne ką geresnis.

  • Direktorė matomai liepė nors kartą normaliai dirbti ir prasidėjo masinis nepasitenkinimas. Jei sėdit tokios su vištų smegenėlėm ir tikitės kad algą už gražias akeles moka, tai ieškokitės darbo kitur. Nauja direktorė tokios aukštos moralės, jog dar ne vienai kudakuojančiai vištai nėra ko lygintis su ja. Nuolatinė vadovų kaita paslaugų centre, kaip tik rodo kad ne su vadovais problema, o su kolektyve esančiais žmonėmis.

  • Jei jau darbuotoja iš virbališkių pabėgo, kur žmogus dirbo negailėdamas savęs, tai daug ką pasako apie pačią direktorę ir jos vadovavimą paslaugų centrui. Tfu.

    • Agnė išėjo? O tada siaubas kas ten daros. Dar viena iš normalių darbuotojų buvo.

      • Matomai žmogų tiek dakniso, kad nebeatlaikė. O dirbo tai gerai, tikrai gerai, su tokia meile ir pagarba visokiems alkoholikams ir valkatėlėms

        • Va virbališkių darbuotojos tai tikrai gaila kad išėjo. Šudas ne direktorė jei tokių žmonių nesaugoja.

  • Vieną kartą buvau,pamačiau išverstom akim direktorę ,ačiū daugiau nebenoriu jos matyti,reikės atsisakyti ir jų paslaugų,atvažiuoja tinginės tik prisirašyti,Nepalyginsi darbuotojų iš centro,kuris priklauso poliklinikai Kavutę tai sugeba jos ryti. Jokios užuojautos ten nerasi

    • Būtent…direktorės statusas dar nereiškia, kad sugeba atlikti SAVO pareigas tinkamai.

  • Senai šitai šaraškino kontorai reikėjo vadovės Daivos iš Pyragių o ne Redos

  • Baisu toj kontoroj. Tegu neapsimeta. Išbėgiojo darbuotojai. Kas gi gryžo išgeriantys ir patys savo šeimose kumščiu laidantys. O dirikė pati girdėjau kaip žviegia ant darbuotojų. Pavaduotoja išvis nieko nedirba. Sėdi nuo ryto iki vakato su socialinėm kavą sriaubia ar yra žmonių ar nėra. Šitoj kontoroj dirbt nereikia, tik alga pasiimt. Socialkės net į šeimas neina nemato kas ten vyksta, gėrimai, vaikai ant grindų miega po 5 vienoj sofkėj,purvini. Išgrūst visas per namus eit ir žiūrėt ką dirba. Nes baisu tai ojojoi. Mažiau sėdėtų susigrūdi kabienietuos ir platkus varytų įtampos nebūtų. Jom įtampa nuo nedarbo turėt būt.

    • Panaši situacija vyksta ir Anykščių švietimo pagalbos tarnyboje.

    • Puse jūsų nežinot kaip yra tipinis Lietuviškas mentalitetas, svarbu palot, gal tiesiog darbus pakeitė nes privertė gyvenimo sąlygos t.y. geresnės algos, patogesnė lokacija arba atsibodę benamiai prasmirde, o ir taip kad ir kiek belosit gyvybiškai buvo, yra ir bus reikalingas socialinių paslaugų centras :D:D:D

      • Tai kas ta E.L. ir jį išbėgo iš centro, Čia gal ta kur Riomerinė??

    • Taip,sutinku darbas nelengvas,bet visų smegenys vienodos,be smegenų nėra žmonių.Darbuotoją priima į darbą direktorius,mato jo išsilavinimą ir t.t.Juk tam ir yra direktorė ,pavaduotoja,kad žmogus pradėjęs dirbti kuo lengviau aplinkoje adaptuotūsi, priprastų, suprastų.Bet yra lengviau atleisti,kam vargti.Aiskinti,ar kokius mokymus organizuoti.

PALIKTI KOMENTARĄ

Rekomenduojami video