2024/04/27

 

V. ORBANAS: D. TRUMPAS TIKINA NEDUOSIANTIS UKRAINAI „NĖ SKATIKO“

EPA-ELTA nuotrauka

Vengrijos ministras pirmininkas Viktoras Orbanas tvirtino, kad buvęs JAV prezidentas Donaldas Trumpas per susitikimą jam yra pasakęs, kad neduotų „nė skatiko“ karui Ukrainoje, – D. Trumpo komanda šio teiginio nekomentavo.

V. Orbanas – vienintelis ES lyderis, palaikantis ryšius su Kremliumi nuo tada, kai Rusija įsiveržė į Ukrainą, – penktadienį lankėsi Floridoje, kur susitiko su savo „geru draugu“ D. Trumpu. Jis ne kartą yra išreiškęs viltį, kad respublikonas grįš į valdžią.

Sekmadienio vakare kalbėdamas apie savo vizitą visuomeniniam transliuotojui M1 V. Orbanas sakė, kad per penktadienio susitikimą D. Trumpo Mar-a-Lago rezidencijoje jiedu kalbėjosi apie karą Ukrainoje.

„Jis turi labai aiškią viziją, su kuria sunku nesutikti. Štai ką jis sakė: visų pirma, jis neduos nė skatiko Ukrainos ir Rusijos kare“, – kalbėjo V. Orbanas.

„Todėl karas baigsis, nes akivaizdu, kad Ukraina nepajėgi atsistoti ant kojų… Jei amerikiečiai neduos pinigų, europiečiai vieni neišgalės finansuoti šio karo. Ir tada karas baigsis“, – pridūrė jis.

D. Trumpo komanda, kai su ja susiekė AFP, šio pareiškimo nekomentavo.

D. Trumpas iki šiol nepateikė jokių komentarų apie savo susitikimo su V. Orbanu turinį.

V. Orbanas supykdė kolegas ES lyderius, rugsėjį susitikęs su Rusijos prezidentu Vladimiru Putinu. Anksčiau Vengrijos premjeras yra pasisakęs prieš Vakarų sankcijas Maskvai.

V. Orbanas taip pat sakė M1, kad D. Trumpas turi „gana išsamių planų, kaip užbaigti šį karą“, bet atsisakė detaliau plėtoti šią mintį.

Vengrijos premjeras reguliariai pasisako už neatidėliotinas paliaubas ir taikos derybas, tvirtindamas, kad D. Trumpas, kuris anksčiau yra reiškęs susižavėjimą V. Putinu, yra geriausiai pasirengęs rasti išeitį iš konflikto.

JAV prezidentas Joe Bidenas penktadienį kritikavo varžovą rinkimuose D. Trumpą dėl susitikimo su V. Orbanu, sakydamas, kad Vengrijos premjeras „ieško diktatūros“.

ELTA

Dalintis
Komentarų nėra

PALIKTI KOMENTARĄ

Rekomenduojami video