2024/04/27

 

LENKŲ PRAŠOMA NEFOTOGRAFUOTI Į NATO PRATYBAS VYKSTANČIŲ KARIUOMENĖS MAŠINŲ

Nuotrauka iš redakcijos archyvo

Lenkijoje vykstant didelėms NATO šalių pratyboms „Slibinas 24“ (angl. DRAGON24), šalies gynybos ministras  Wladyslawas Kosiniakas-Kamyszas paprašė žmonių nefotografuoti karinių transporto priemonių ir neskelbti nuotraukų socialiniuose tinkluose, nepranešinėti apie kariuomenės judėjimą.

Jis tai sakė po susitikimo su kolega iš Švedijos Palu Jonsonu Gdynėje, Šiaurės Lenkijoje.

„Karinių transporto priemonių eismas visoje šalyje suintensyvėjo, – sakė W. Kosiniakas-Kamyszas. – Leiskite paprašyti nefotografuoti, neskelbti nuotraukų socialiniuose tinkluose, neinformuoti apie kariuomenės judėjimą. Tokios informacijos neturėtų būti internete, kad nepalengvintume gyvenimo mūsų priešams ir netaptume lengva žvalgybos medžiaga“.

„Tai didžiausios karinės pratybos nuo 1999 m., kai Lenkija įstojo į Aljansą“, – pridūrė ministras. Jo žodžiais, jose dalyvauja 20 tūkst. karių, įskaitant 15 tūkst. Lenkijos karių, 3 500 karinės technikos vienetų ir 10-ies šalių ginkluotosios pajėgos, dabar esančios Lenkijos teritorijoje.

Antradienį W. Kosiniakas-Kamyszas kartu su prezidentu Andrzejumi Duda lankysis pratybų vietoje Korženieve, Šiaurės Lenkijoje.

Apie dabartinę padėtį Europoje ir pasaulyje Lenkijos gynybos ministras sakė, kad NATO turi būti pasirengusi atgrasymui ir gynybai. „Pratybos „Slibinas 24“ yra aiškus signalas apie Aljanso pasirengimą imtis bet kokių galimų veiksmų ginant savo valstybes nares“, – sakė jis.

Pratybos „Slibinas 24“ yra dalis didesnių NATO pratybų „Tvirtas gynėjas“ (angl. „Steadfast Defender 24“), prasidėjusių sausio 24 d. ir pasibaigsiančių gegužės pabaigoje. Per jas išbandomi nauji Aljanso gynybos planai ir galimybės greitai dislokuoti pajėgas.

Viljama Sudikienė (PAP (EN))

Dalintis
Komentarų nėra

PALIKTI KOMENTARĄ

Rekomenduojami video