2024/04/29

 

TARYBOS POSĖDIS – SU POLITIKAVIMO PRIESKONIU

Nors eilinis Kupiškio rajono savivaldybės tarybos posėdis nebuvo ilgas, užtruko porą valandų, Tarybos nariai šįsyk buvo kandūs vieni kitiems. Jurgos Banionienės nuotrauka

Rugsėjo 28 dieną vyko eilinis Kupiškio rajono savivaldybės tarybos posėdis. Jame apsvarstyta iš viso 21 pagrindinės darbotvarkės klausimas ir vienas papildomas. Aršių diskusijų ir aštrių pasisakymų posėdžio metu išties netrūko.

Labai dažnai skambėjo ir replikos apie politikavimą prieš artėjančius mero rinkimus.

Jurga BANIONIENĖ

Strėlės – nuo pat posėdžio pradžios

Bendru sutarimu iš darbotvarkės buvo išbraukti du klausimai. Konservatorių frakcijos Kupiškio rajono Taryboje atstovė Neringa Klimavičienė frakcijos vardu pasiūlė išbraukti klausimą dėl biudžetinės įstaigos – Kupiškio rajono savivaldybės visuomenės sveikatos biuro steigimo ir nuostatų patvirtinimo.
Pasak Tarybos narės, šis sprendimo projektas nebuvo iki galo išdiskutuotas, yra daug neaiškumų, tad siūloma jį atidėti.

Šiam pasiūlymui pritarė ir Tarybos narė Lina Kaušakienė. Ji informavo, kad šis sprendimo projektas parengtas skubos tvarka, į jo rengimą nebuvo įtraukti Sveikatos ir socialinės apsaugos komiteto nariai, taip pat labai nedaug laiko liko iki mero rinkimų, Tarybos daugumos suformavimo.

„Komiteto nariai pasidomėjo šalyje veikiančių visuomenės sveikatos biurų finansavimu. Jiems skiriamos dotacijos neužtenka, reikia papildomai finansuoti iš Savivaldybės biudžeto, todėl komiteto narių balsų dauguma buvo steigimui nepritarta, frakcijos vardu siūlau klausimą išbraukti iš darbotvarkės“, – sakė L. Kaušakienė.

Tarybos nario, socialdemokrato Virginijaus Andrijausko siūlymu, iš darbotvarkės išbrauktas ir klausimas dėl Kupiškio rajono savivaldybės jaunimo vasaros užimtumo ir integracijos į darbo rinką programos finansavimo tvarkos aprašo patvirtinimo.

Taryba nusprendė patvirtinti Kupiškio rajono savivaldybės gabių mokinių ir jų mokytojų skatinimo tvarkos aprašą. Sprendimo projektą pristačiusi Tarybos narė Eglė Blaževičienė sakė, kad išdiskutavus Kultūros, švietimo, sporto ir teisėsaugos komitete, siūloma skatinti Savivaldybės bendrojo ugdymo mokyklų abiturientus, pasiekusius puikių mokymosi rezultatų laikant valstybinius brandos egzaminus, ir jų mokytojus.

Plačiau skaitykite rugsėjo 30 d. „Kupiškėnų mintyse“ arba prenumeruokite PDF

Dalintis
Komentarų nėra

Sorry, the comment form is closed at this time.

Rekomenduojami video