2024/04/28

 

KUPIŠKIO RAJONO MERO RINKIMŲ KOMISIJŲ NARIAI TRENIRAVOSI KAIP DIRBTI RINKIMŲ DIENĄ

Rugsėjo 26–29 dienomis Vyriausioji rinkimų komisija (VRK) surengė pirmalaikių Kupiškio rajono savivaldybės mero rinkimų repeticiją šiuose rinkimuose dirbantiems komisijų nariams.

Rinkimų komisijų nariai dalyvavo mokymuose, kaip rinkimų dieną dirbti su VRK informacine sistema, kad prasidėjus balsavimo procesui jis vyktų sklandžiai ir be trikdžių, o rinkimų duomenys būtų įvesti tvarkingai ir taip, kaip nustato Rinkimų kodeksas ir VRK sprendimais patvirtintos tvarkos.

Specialioje mokymams skirtoje VRK mokymo platformoje jie turėjo atlikti būtent šiems rinkimams VRK suformuotas užduotis.

Rinkimų komisijų nariai gerino įgūdžius, kaip organizuoti atvykusių balsuoti rinkėjų žymėjimą, balsavimo protokolų pildymą, registruoti stebėtojus, pildyti duomenis apie rinkėjams išduotus balsavimo biuletenius, įvesti informaciją apie grąžinamus nepanaudotus ir sugadintus biuletenius, suvesti galiojančius ir negaliojančius rinkėjų balsus, užtikrinti, kad būtų tvarkingai suvesta rinkėjų, balsavusių namuose, informacija ir kt.

VRK pirmininkės Linos Petronienės teigimu, „patirtis rodo, kad sklandžiausiai darbas rinkimų dieną vyksta tose apylinkėse, kurių komisijų nariai yra skyrę laiko įgūdžiams patobulinti ir yra atlikę visas mokymų platformoje suformuotas užduotis“. Pasak jos, „tokie mokymai yra puiki proga atšviežinti žinias ir tiems rinkimų komisijų nariams, kurie jau ne pirmą kartą dirba rinkimuose“.

Ruošdamiesi kitą savaitę vyksiantiems rinkimams Kupiškio rajono savivaldybėje, mokymuose greičiausiai užduotis atliko ir geriausią rezultatą parodė Juodpėnų ir Šepetos rinkimų apylinkės. VRK suformuotus uždavinius šių apylinkių komisijų nariai lengvai įveikė per pirmąją generalinės repeticijos dieną.

VRK, siekdama užtikrinti tinkamą rinkimų komisijų pasirengimą artėjantiems Kupiškio rajono savivaldybės mero rinkimams, dėkoja visoms dalyvavusioms rinkimų komisijoms už sklandų darbą šioje generalinėje rinkimų repeticijoje ir linki sėkmingo darbo artėjančių rinkimų metu. 

Pirmalaikiai Kupiškio rajono savivaldybės mero rinkimai vyks spalio 8 d. dieną.

VRK inf.

Dalintis
Vėliausi komentarai
  • Pirmininko niekas nepakeis, nes jis buvo rimtas komjaunuolis.

  • Gandragalviai jau visiems galvas numindė ir bažnyčiose jau kalena,taip kad liberalams iki jų mindžiojimo toli toli

  • Ne tik pirmininką laikas keisti bet ir kai kurių partijų pastovius narius kas jie etatiniai ypač tos partijos kur yra su rožia tos ponios arogancija jau lipa per kraštus

  • Ar ne laikas keist rinkimų pirmininką gal jau prilipo prie kėdės, nepakeičiamų nėra tik nepakeisti. Bet sekantiems rinkimams gal pakeis jau pagaliau, nes laikas.

  • Pritariu, kad lipa per galvas tai tikrai. Pirmininkas aukščiau savo nosies nemato. Tik manęs nelieskit, o algą mokėkit, ir viskas bus gerai. Jau kam ne kam tik jau valstiečiams dėl stebėtojų tai jau nereik susidomėt. Manau, kad kitų partijų atstovam susidomėt reiktų, tik ne valstiečiam. Nei vienos partijos atstovai taip nelipa per galvas, kaip valstiečiai. Dar neužimė mėro posto, o jau elgesi, kaip būtų laimėję. Siūloma prekė yra pigi.

    • Labai taiklus pastebėjimas

  • Dar tokių rinkimų nematėm.Eina visi per galvas prisikvietę seimūnų.Žiauru.Vaikšto agituodamas rinkimų pirmininkas už liberalą.Ar galima?Seniau tokį tuoj išmestų VRK?Nežinau,nežinau….Balsai bus netikslūs.Dėmesio socialdemokratai ir valstiečiai! Rimtai susidomėkit dėl stebėtojų.

    • Būtina stebėt!

Rekomenduojami video