2024/04/27

 

KANDIDATAI Į KUPIŠKIO RAJONO SAVIVALDYBĖS MERUS SUSITIKO DISKUSIJŲ LAIDOJE

Kandidatai, dalyvaujantys pirmalaikiuose Kupiškio rajono savivaldybės mero rinkimuose, susitiko specialioje debatų laidoje.

Diskusijų laidos įrašą rinkėjai gali peržiūrėti jiems patogiu metu. Laida publikuojama VRK.lt interneto svetainėje.

Kandidatų diskusijų laidos įrašas>>  

Kiekvienam kandidatui buvo skirtas vienodas laiko tarpas pasisakyti ir pareikšti savo poziciją konkrečiu klausimu, kurį uždavė laidos vedėjas. Taip pat buvo suteikta teisė oponuoti vienas kitam.

Dėl Kupiškio rajono savivaldybės mero posto varžosi penki kandidatai:

  1. Žilvinas Aukštikalnis, iškeltas Liberalų sąjūdžio;
  2. Eglė Blaževičienė, iškelta Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjungos;
  3. Edmundas Jonutis, iškeltas Lietuvos regionų partijos;
  4. Vytautas Mockus, iškeltas Tėvynės sąjungos – Lietuvos krikščionių demokratų;
  5. Algirdas Raslanas, iškeltas Lietuvos socialdemokratų partijos.  

Kandidatų į merus diskusijų laidą, vadovaudamasi Rinkimų kodeksu, organizuoja Vyriausioji rinkimų komisija. Pirmalaikiai Kupiškio rajono savivaldybės mero rinkimai vyks spalio 8 d. dieną.

VRK inf.

Dalintis
Vėliausi komentarai
  • Tik vieną MOCKŲ galima rašyti iš didžiosios raidės,Išsilavinimui,įžvalgumui,puikų ateities išdėstymą kaip bus dirbama,,kulturingumą,dorovingumą manau kas neaklimato,likusiems kandidatams belieka tik nuplagijuoti jo žodžius ir skelbtis išmanančiais

    • Tą patį ir apie sąžinės įsikūnijimą Dainių rašei. Turėk sarmatos.

      • tIKRIEJI kUPIŠKIO VAGYS ,DEJA VAIKŠTO GALVAS IŠKĖLĘ ,TODĖL MAN SARMATA TIK UŽ JUOS O NE UŽ MERĄ, KAIP SAKOMA VIEŠA PASLAPTIS

  • Paliulis buvo žymiai solidesnis kandidatas ir tai neišrinko,o dabar debatai parodė kas yra kas Eglei iki mero kaip iki mėnulio ne kiekvienas darbdavys imtų sekretore…

    • Čia oponentų pletkas!!! Deda ant Eglės,o ją žmonės myli ir dar labiau balsuos!

      • Nesinervuokit kenkia sveikatai.Eglei iki merės dar toli…

      • Ne žmonės, o Karbauskio valsčiukai

      • Debilų numilėtinė,Jų net Eglutė neprašo vidurnaktį kad už ją balsuotų.Gražu kai valsti etė išvirsta į reketuotoja,vidurnaktį skambindavo tik iš kalėjimo ir prašydavo pinigų patekusiems į nelaimę artimiesiems o dabar ji nuplagijavo,nes puikiai sugeba tai daryti, ir turmčikus

      • Po du balsus kiekvienas? ;D Ar proproseneliai iš kapų prisikels balsuot? ;D

  • Kodėl niekur nėra informacijos apie kandidarų amžių, kur jie gimė ir gyvena? Nes du iš kandidatų jau anūkus galėtų auginti išėję į užtarnautą poilsį. Bet kur gi, geriau stačia galva prie lovio. Ir ne tik stačia galva, bet žeminant oponentus.

  • Atmetus emocijas ,pažve,gus iš šono , viršaus ir apačios po šių debatų galima tvirtai pasakyti neverta balsuoti už ,,žaliųjų agurkėlių ’’ kandidatę ir raudonosios rožės ordino kandidatą. Lieka du , reika rinktis iš jų , nors vienas per daug tiesmukas , nors tai reikėtų įvardinti kaip vertybę , tiesa ne visada patogią , kitam reikėtų padirbėti su komunikavimo ir retorika.
    Nepaminėjau dar vieno kandidato , su visa pagarba ir nenorint nieko įžeisti žmogus ne į tą vakarėlį pataikė 🙂

  • Tik ne Blaževičienė.Įsivaizduojate atstovaujant Kupiškį???jau nebe 1990…

    • Įsivaizduoju. Ir dar kaip teigiamai. Net neabejoju. Man tai įdomu ko taip bijo įvardinti savo komandos Aukštikalnis? Nenori pasakyti,kad joj bus K. Miciūnas ir galbūt D.Baronas? O Raslanas? Nes visi Kupiškio socdemai jau pensininkai arba melžėjos?

  • Eglutės du vyrai užkliuva visiems ,o Raslano nuo Zarasų kiek yra zarazų,vikipėdijoje nėra nei žmonų,nei vaikų,gal laikosi CELIBATO?

    • Pažiūrėjus debatus matau tik du realius kandidatus tai A.Raslanas ir V.Mockus. Abu protingi, išsilavinę turintis didelę patirtį , vadyboje, valstybės tarnyboje. Kad ir tokiai susikompromitavusiai partijai priklauso, bet jis yra naujos Račiupėnų gyv. namų kvartaliuko krikštatėvis. Jo sumanymu buvo užsakyti projektai tinklams ir gatvėms nutiesti. Tai tik jo sumanymas buvo suteikti tuometinės Kupiškio plytų gamyklos darbuotojams paskolas patiems statytis būstus, nes statomų butų daugiabučiuose buvo nedaug.
      A.Raslanas atidus, tolerantiškas ir buvęs pats sportininkas. Manau sugebėtų pritraukti įnvesticijų ir net gal būt Kupiškis taptų kita Lietuvos irklavimo „Meka“
      Sėkmės abiem kandidatam.

      • Balsuok už Dainių. Taigi daugiau nėra už ką balsuoti… 🙂 Neatsikandai dar žulikų partijos? Jei nežinai už ką balsuoti, balsuok už Edmą. Jis net vogti nesugeba.

      • Skirtumas tarp jų didelis. Vienas taktiškaa ir malonus, kitas atgrasiai kandus. Sėkmės kupiškėnams renkantis.

    • Sako galbūt jau ne pirma ir ne antra,gal ir ne trečia.. Bet matai, vyram viskas galima

  • 1 dalykas. Visi šitie apuokai išlenda lyst rinkėjam į subinę tik prieš rinkimus. Jei esate naivūs ir tikitės, kad kuris nors jus išklausys kaip koks psichologas, tada jus užjaučiu. Ieškokitės greičiau tikro psichologo.
    2 dalykas. Jaunas, ne jaunas, vyras, ne vyras, aukštas, storas, su šeima ar be šeimos. Ar tikrai šitie dalykai jum aktualūs renkant merą? Nu ok, tarkim meras turi jauną šeimą. Ar matot, kad ir jis jus supras ir skirs daugiau laiko dėl to, kad jūs turit šeimą? Nu ne. Gal net atvirščiai, prioritetas ir visi interesai bus savo šeimai. Jei kažkas sako, tas per senas, tas per jaunas, tai tik parodo, koks idiotas yra ir agituoja už savo kandidatą. Politikai idealaus amžiaus rėžis yra tarp 31 ir 73 metų. Lyg ir visi patenka į šį rėžį.
    3 dalykas. Visa ta diskusija ir pažadai yra niekai. Ši kadencija yra jau sugadinta, dauguma nesuformuota, laikino mero tarsi nėra. Neverta gaišt laiko ir žiūrėt kandidatų reklamas, pasisakymus, etc.
    4 dalykas. Kodėl ir už ką nebalsuočiau?
    Už Mockų – koncervatorius ir progresas nesuderinamos sąvokos. Bardauskas buvo išimtis, rodikliai pakilo, bet įsivėlė į skandalą. Reikia Kupiškiui pailsėt nuo to.
    Už Žilviną – perbėgelis, žmonės, o ypač valstiečiai taip ir kaišiotų šiam merui pagalius į ratus. Ir per daug privačių interesų turi Kupiškyje.
    Už Eglutę – trūksta jai iki mero, gal ne šią ir ne kitą kadenciją ir gal ne su valstiečiais, bet padirbėjus galėtų būt. Šiuo metu, ji neturi autoriteto, užtikrintos nuomonės ir balso. Partiniai vietoj to, kad ją išrinktų laikinąją mere, pasiūlė Umbrą, o tai daug ką pasako. O apie Umbrą kita kalba, nes jam nekažką sekasi. Ir valstiečių saulėlydis ateina, ką Žilvinas tik patvirtina.
    Už Raslaną – žmogus socialdemokratas. Ši partija buvo tarsi liga ankstyvausiais nepriklausomybės metais su Brazausku priešakyje. Tikra populistinė partija, kuri žada bet ką, nors ir deklaruoja save socialdemokratais, bet pati šios ideologijos nepaiso. Labai gerai pasisavina europines lėšas. Ir jei gerai pamenu, Kupiškis niekada neturėjo mero-socialdemokrato.
    Už Jonutį – akivaizdu.
    5 dalykas. Už ką balsuosiu? Deja, tenka rinktis ir pasirinkimas Raslanas. Socialdemokratai turi atstovų taryboj nemažai, po artėjančių seimo rinkimų jie turės daugumą, kas galbūt padės išpešt naudos ir lengviau susikalbėt. Gal šiek tiek daugiau nubyrės Kupiškiui nei esant kitiem meram. Žmogus atrodo inteligentiškas ir pagarbus visiem, kas gal padės išlaikyt diskusijos toną taryboj.
    Palinkėjimas tarybai: Jūs pirmiausiai priklausot Kupiškio partijai ir ją atstovaujat. Tad palikit tuos bereikšmius partinius interesus už nugaros ir dirbkit visiem Kupiškio žmonėm, o ne Karbauskiam, Landsbergiam ar Blinkevičiūtėm.

Rekomenduojami video