2024/04/28

 

KUPIŠKIO RAJONE – TIESIOGINIO VALDYMO GRĖSMĖ

Nuotrauka iš redakcijos archyvo

Po pavasarį Lietuvoje vykusių savivaldos rinkimų atsirado savivaldybių, kuriose dėl įvairiausių priežasčių labai sunkiai formuojasi rajonų tarybų valdančioji dauguma ir opozicija.

Kupiškio rajono savivaldybės taryba irgi yra tarp jų. Tai atkreipė ir įstatymo sargų dėmesį, nes visa tai prasilenkia su įstatymo reikalavimais.

Dėl to Kupiškio rajonui gali grėsti tiesioginis valdymas, kai Taryba paleidžiama, o jos funkcijas perima Vyriausybės paskirtas atstovas.

Banguolė ALEKNIENĖ-ANDRIJAUSKĖ

Informavo ministeriją

Teisybės dėlei reikia priminti, kad Kupiškio rajono taryboje Tėvynės sąjungos-Lietuvos krikščionių demokratų partijos frakcija gegužės 31 dieną pasiskelbė opozicine ir turi opozicijos lyderį.

Bet to neužtenka. Kitų partijų atstovai Taryboje automatiškai netapo valdančiąja dauguma. Tokia dauguma irgi turi būti oficialiai paskelbta, išdėstyti jos siekiai, veiklos kryptys, planai.

Vyriausybės atstovas Panevėžio ir Utenos apskrityse Egidijus Lapinskas ne kartą yra perspėjęs laikinąjį rajono merą Virginijų Umbrą ir rajono Tarybą dėl delsimo suformuoti valdančiąją daugumą. Bet situacija nepasikeitė.

Plačiau skaitykite rugsėjo 23 d. „Kupiškėnų mintyse“ arba prenumeruokite PDF

Dalintis
Vėliausi komentarai
  • Tas mokslas labai pravertė dirbant Lietkopsajungoje 😀

  • Nepergyvenkit dėl gyvenimo jis turi ir čia kur gyventi puikus universitetinis išsilavinimas ekonomistas ,kaip tik tokių ir reikia vadovams,o ne kokių ten neakivaizdinių už pinigus baigtų mokslelių…

  • Tai, kad Mockus išlėkė gyventi į Vilnių, pas Jūratę Nedveckaitę. Nes ji į Kupiškį sugrįžti nenorėjo. Panašu, ir dabar nenorės. Tai podkablučnykas, kasdien į darbą iš Vilniaus važinės?
    Naivūs jūs žmogeliai…

Rekomenduojami video