2024/05/14

 

KUPIŠKIO RAJONE – TIESIOGINIO VALDYMO GRĖSMĖ

Nuotrauka iš redakcijos archyvo

Po pavasarį Lietuvoje vykusių savivaldos rinkimų atsirado savivaldybių, kuriose dėl įvairiausių priežasčių labai sunkiai formuojasi rajonų tarybų valdančioji dauguma ir opozicija.

Kupiškio rajono savivaldybės taryba irgi yra tarp jų. Tai atkreipė ir įstatymo sargų dėmesį, nes visa tai prasilenkia su įstatymo reikalavimais.

Dėl to Kupiškio rajonui gali grėsti tiesioginis valdymas, kai Taryba paleidžiama, o jos funkcijas perima Vyriausybės paskirtas atstovas.

Banguolė ALEKNIENĖ-ANDRIJAUSKĖ

Informavo ministeriją

Teisybės dėlei reikia priminti, kad Kupiškio rajono taryboje Tėvynės sąjungos-Lietuvos krikščionių demokratų partijos frakcija gegužės 31 dieną pasiskelbė opozicine ir turi opozicijos lyderį.

Bet to neužtenka. Kitų partijų atstovai Taryboje automatiškai netapo valdančiąja dauguma. Tokia dauguma irgi turi būti oficialiai paskelbta, išdėstyti jos siekiai, veiklos kryptys, planai.

Vyriausybės atstovas Panevėžio ir Utenos apskrityse Egidijus Lapinskas ne kartą yra perspėjęs laikinąjį rajono merą Virginijų Umbrą ir rajono Tarybą dėl delsimo suformuoti valdančiąją daugumą. Bet situacija nepasikeitė.

Plačiau skaitykite rugsėjo 23 d. „Kupiškėnų mintyse“ arba prenumeruokite PDF

Dalintis
Vėliausi komentarai
  • Pritariu dėl Eglės, ji tikrai laimės. Raslanas, vargu ar stengsis dėl Kupiškio..? Vargu ar LR atsirastų aukšto lygio specialistų, kurie viską sustatytų į vietas. kaip matome, dabar LR ‘ekspertai“ ant bangos. Manau, kad pagrindinė mero savybė turi būti žmoniškumas, kuris vienytų, meras, pas kurį būtų galima ateiti su pasiūlymais, paršymais, kuris nebūtų arogantiškas ir aišku , be psichologinių problemų. Žmones reikia sugražinti į Lietuvą ir į Kupiškį , o tada, jau viskas savaime susidėlios į savo vietas . Sėkmės, Eglei 😀

    • Visi laimėtojai o kaip bus pamatysim spalio 8 d. nesupratau paniekinimo Raslano o kodėl jis turi nesistenkti iš kur jus toks žiniuonis ir kam kitiems peršat savo nuomonė jeigu žmogus eina į merus tai gal jaučia atsakomybę čia gal ne vaikų darželis iš vis kokie žemo lygio komentarai visokiais žodžiais epitetais išvadinami tai parodote kokie esat patys mes norim kad kandidatai būtų auksinei bet mes patys esam labai žemos kultūros į domu būtų pamatyti tuos komentatorius kurie ištisai šmeižia kitus

    • Specialistų tikrai yra. Ne Kupišky ir ne partijose. Tačiau politinė sistema taip sudaryta, kad kaimo bukų bandai turi atstovaut jų atstovas. Visiem dzin kokios jo kompetencijos, profesionalumas. Svarbiausia, kad savas būtų, nuolankus, jei dar ranką paspaudžia iš vis topas.
      Pritarčiau nuomonei, kad visi partiniai vienodi.
      Gal net į naudą būtų tiesioginis valdymas, visa LT pamatytų, kokie nevykėliai atstovauja Kupiškiui.

  • Ką ten valdžioj veikia gandragalviai gyventojai laukia nesulaukia baseino…

    • Ogi pinigus pasiima,jau tiek apsišyko per kelis mėnesius nieko neveikdami kad reikia kad juos tiesiogiai valdytų

  • Perskaičius visus šiuos komentarus, agitavimus ir drabstymus purvais vienų ant kitų tik įsitikini, kokie partiniai yra supuvę, kaip jie trokšta to lovio ir lengvų pinigų. Ir visi jie vienodi. Ar tai bebūtų koncervai, ar žemvaldžiai, ar laisvamaniai, ar raudoni komuniagos, ar rusų adaptai.
    Rinkimus laimės Blaževičienė arba Raslanas, bet kažin ar nuo to kam bus geriau. Jie abu patogūs partijų įrankiai išsiurbti paskutinius centus iš Kupiškio. Su Mockum koncervatoriai tarsi pasiduoda, o Mockus pasiduoda einant su koncervatoriais, abi pusės susidirbę. Aukštikalnio nesuprantu, ėjo su žagrėm, o dabar liberalų meru nori būt? Gal didesnį procentėlį prižadėjo.
    Mano siūlymas nerealus, bet reiktų paleisti visą savivaldybę, pasamdyt auditorius, tada analitikus ir galiausiai aukštos kvalifikacijos vadovų komandą, kuri sustatytų visus išteklius ir procesus į savas vietas.

  • Draugė blaževičienė savo tinklalapyje išsireiškė,kad dar galima Kupiškį atgaivinti.nuo tokių svaičiojimų juokias ne tik arkliai ir asilai.Kupiškį reikėjo gaivinti po valstiečių vadovavimo o dabar jis klesti pagal tai ką jie paliko. Patarimas Mockui jus per daug aiškinate kas dar yra negerai,, ,ką reikia taisyti,kaip darysite bijau kad nenuplagijuotų valstietė kaip rašė meras Bardauskas,kad pasisavino jų perspektyvinį savivaldybės projekto planą, Taip kad dabar Kupiškis prisikels iš numirusiiųju tik jei išrinksite drauge blaževičienę

  • Nesuprantu,kaip dar atsiranda žmogelių, kurie agituoja už konservus? Negi nematote, kas vyksta Lietuvoje? Afera, ant aferos, turčiai maudosi milijarduose, o mokytojus (gydytojo ir mokytojo profesijos yra reikalingiausios) broileriais vadina…

  • Pensininkai eikit i uztarnauta poilsi ne i merus. Kandidatai silpni i merus.NERA UZ KA BALSUOTI. TARYBAI REIKIA SKIRSTYTIS IR NE LOBTI IS MOKESCIU MOKETOJU PINIGU.

  • Gerb RINKEJAI——-PERSKAITYKITE IR ISIKLAUSYKITE I KOMENTATORIU PASTABAS del kandidatu i mero posta.

  • Ar paprastas rinkėjas girdėjęs, kad iš mokesčių mokėtojų pinigų pradėtos kompensuoti lyties keitimo operacijos (sako, vidutinė kaina virš 200 000 eurų)? Ar girdėjęs, kad iki 2025 m. nebeliks pediatro specialybės? Ir kad visų talžomas ir keikiamas doc. Jankūnas yra farmakologas, šiuo metu dėstantis universitete ir buvęs vaistų kontrolės tarnybos viršininkas? Tai kas geriau išmano apie naują vaistą (vakciną) – jis ar politikas, pvz. premjerė? O ko tie kūrėjai kaip Kazlas ir Koršunovas, nerimsta? Kas jiems negera? Gi nuomonė beegzistuoja tik VIENA. Ir kodėl politikė Degutienė kaip tinkamiausią kandidatę į prezidentus pasirinko M. Navickienę, o ne tuos, kuriems didžioji dalis meldžiasi?

  • Kad ir koks geras ar protingas žmogus bebūtų, manau, buvimas konservatorių partijoje jau yra pralaimėjimas. Kone visoje Lietuvoje konservatoriai „gauna į kaulus“. Netikiu, kad Kupiškis išskirtinis. Neįsiklausymas į visuomenės lūkesčius, arogancija, nekompetencija duos vaisius. Niekaip nesuprantu, kaip partiečiai gali šypsotis rinkėjams, kai vykdomos akivaizdžiai ydingos reformos? Kaip KRIKŠČIONYS demokratai gali palaikyti vienos lyties sąjungas? O kas vyko pandemijos metu? Ar politikams derėjo aiškinti apie virusų plitimų mechanizmus ir gresiančias pasekmes? Ar Olego „perfomansas“ seime su laisvai besiliejančiais keiksmažodžiais – labai krikščioniška ir kultūringa? Kaip jie drįsta savivaliauti lyg UAB’e, nuspręsdami, kas žmogui teisinga, o kas ne? Niekad stipriai nesidomėjau politika, bet dabar laukiu nesulaukiu rudens rinkimų – tai, kas vyksta, stipriai prasilenkia su mano įsitikinimais ir vertybėmis. Netikiu, kad toje partijoje visi esantys žmonės pritaria viskam, ką pasako Vilnius. Bet vien jų buvimas toje partijoje, jų meldimasis keliems „dievams“ mane atgraso nuo bendravimo. Man su tokiais nepakeliui. Mano kitos vertybės. Aš už tradicinę šeimą, savo šalies savitumo išsaugojimą, už Marcinkevičių, už žodžio ir pasirinkimo laisvę.

    • Juk ne seimą renkam, o konkretų žmogų Kupiškio rajonui. Jau įrodžiusį, kad yra atsakingas už Kupiškio krašto žmones. Tamsta painiojatės. V. Mockaus darbštumas, reiklumas sau ir kitiems, ne visiems patinka. O dėl partinių interesų būkit ramūs. V. Mockus savarankiškas, principingas, neskistantis į savus ir svetimus.

      • Buvimas partijoje atspindi tos partijos ideologines vertybes – maišotės jūs, tamsta.

  • Garbino garbino Dainiuką dabar garbina Mockų kokie išskirtiniai ir auksiniai kaip bus rajonui gerai bet parodė ir savo veidą ir darbo stilių kiek pinigų biudžeto iššvaistyta kol pagaliau teismas padėjo tašką kad ne būtų ir su kitu auksiniu taip, o mokytojam atlyginimus moka valstybė o ne meras .

    • Aha, tikrai įdomu, kas iššvaistė, jei pirmą kadenciją valstiečių seimas finansavimo nedavė, o antrą, greitaeigiai teismai dirbti neleido.

  • Nusprendžiau, balsuosiu už Žilviną. negirdėjau kad drabstytųsi purvais ar kitaip žemintų oponentus ar siektų itakoti ką nors. ramiai laukia rinkimų. Balsuokim!

    • Tai vėl komentaruose užsisėdėjai? Už ką aš tau moku?

  • Tik V. Mockaus ir to meto administracijos dėka buvo atsakingai rūpinamasi biudžetu. Šiandien yra ministerijos įtakoje atliginimai mokytojams. Su kai kuriom išimtim. Atsirado mokinių krepšeliai, etatai. Tuo metu priklausė nuo savivaldybės.
    Pasitikėkim V. Mockumi. Jei norime, kad Kupiškis pagal savivaldybių gyvenimo kokybės indeksą vėl nenukristų į trečią nuo galo vietą, kaip buvo iki 2015 m.

    • Gal geriau balsuokime už kitą pensininką. Stasį Tamošiūną. Prie jo ir Lėvenį užtvenkė, polikliniką bei ligoninę pastatė. Pastatė Matulionio vidurinę, Profesinę mokyklą, Policijos komisariato priestatą. O kas buvo padaryta prie Mockaus? Įvardinkit.

  • Kupiškio rajono gyventojai išsirinko rajono tarybą, o taryba pagal galiojančius įstatymus paskiria administracijos vadovą. Klausimas kam sukurti tokie įstatymai, kam reikalinga atstovaujamoji taryba, bei rajono administracija? Atsakymas labai paprastas, kad mums Kupiškio rajono gyventojams padėtu gyventi. Rinkimai įvyko kovo 5 dieną, o taryba dar iki šiol nedirba anot straipsnio paskelbto Kupiškėnų mintyse. Klausimas o atlyginimas mokamas tarybos nariams? Laikinasis meras taip pat gauna atlygį užimdamas šias pareigas, tačiau tinkamai pareigų neatlieka jeigu taryba dar nedirba. Labai juokinga kada dvidešimt vienas tarybos narys negali susitarti, negali pasidalinti…… Klausimas kas trukdo kaprizai, ambicijos ,arogancija, taip elgiasi maži vaikai smėlio dėžėje. Kai vyko rinkiminė kompanija visi save pristatinėjo kaip su atsidavimu dirbs rajono žmonėms, kaip visus mylės, niekas nekalbėjo, kad pasiskelbs opozicija. Taip ir norisi nusikeikti po perkūnais, kokia gali būti opozicija tarp 21 nario, jeigu nesugebate perlipti per savo pasipūtimą padėkite mandatus ir eikite iš kur atėję.

    • Sutinku.Taklu.

  • Kai gerb. V. Mockus buvo meras, atsiminkime, Lietuva išgyveno ekonominį sunkmetį. Tuo metu ne vieno rajono mokytojai kelis mėnesius negaudavo atlyginimo. Arba mokytojų algomis užlopydavo biudžeto skyles. KUPIŠKYJE MOKYTOJŲ ATLYGINIMAI NEVĖLAVO NĖ VIENOS DIENOS!
    Bet turbūt gerus darbus greit pamirštame. Būtent tuo laikotarpiu ypatingas dėmesys skirtas miesto tvarkymui. Ir.šiandien tęsiama ši tradicija. V. Mockus dirbo labai atsakingai. O juk kadencija buvo tik dveji metai.
    Kupiškėnai, būkime geranoriški, neliekime pykčio tik dėl to, kad nepatinka partija.

    • Ar ATLYGINIMAI MOKYTOJAMS apsprendžia mero kompetenciją? Anoks čia stebuklas! Tai jo, mero, darbas, jo pareigos. Aš irgi daug ką atsimenu iš tų laikų. Ir tikrai NEBENORĖČIAU. Ne tas žodis!

    • Jei Mockus toks geras kupiškėnas, tai kokio bbio išvažiavo gyventi į Vilnių? Mockus, nei gerbiamas, nei reikalingas. Konservatoriai, ištraukė triušį iš kepurės… Ar neatsimenate juokų, kai sakydavo, kad Kupiškyje gyvatvorės turi būti ne aukštesnės už Mockų? Pensininkams, reikėtų uždrausti balsuoti, kaip ir nepilnamečiams.bKad nerinktų panašių į save.

    • Klausimas V. Mockui prašom atsakyt sąžiningai garbingai ar jus kai buvot rajono vadų ejot klausyt po gaisrinės langais ką jie kalba apie rajono valdžia prašau paneigt ar patvirtinti šias jau beveik 20 metu einančias kalbas

      • Ir aš tas kalbas atsimenu:))) Tikrai tikiu, kad taip buvo. Gerai, kad dar po to ant“kilimo“ pas save nepakvietė…oi kiek visko buvo.

        • Į save žiūrejote …ką Jūs prieš 20metų veikėte?atsipeikėkite

          • Dirbome. Ir dar kaip dirbome. Ačiū Dievui ne savivaldybės administracijoje.Kūrėme savo verslus. Todėl iš šono labai gerai matėme koks mikroklimatas tuo metu buvo savivaldybėje. Baimė buvo. Įdomu kiek žmogus gali patempti tokioje įtampoje

    • Būtų išrinkę Mockų vel ,bet čigonas sumaišė kortas ir Kupiškis nugarmėjo žemyn su brežnevo vadovavimu

  • Daugelį metų Kupiški valdė Lanzbergi iasi su korumpuotų metų priešakyje ir čia atėjo galas jų valdimui, tai centrinė Lanzbergi e valdžia iš visų jėgų nori išlaikyt įtaką rajonui tai ir kiršina kupiškėnų grasinama tiesioginių valdomų dėl opozicijos ir pozicijos paskelbimo, o kai buvo korumpuotas meras tai buvo tyla toks tas lanzbergizmas

  • Tik prijungti prie kito rajono.Jei yra tokia galimybė.

    • Senai laikas prijungti. Prie Panevėžio..Kaip Vabalninką prijungė prie Biržų.

  • Taryba išsirinko tokį laikinąjį merą, kuris nieko nesugeba, net elementarios daugumos suformuot. Tegu visi pasileidžia ir renkam tarybą iš naujo. Kur matyta, kad didžiausią palaikymą gavusi frakcija eitų į opoziciją, meras būtų išrinktas šviešiausias iš 50 pilkų atspalvių. Brangiai apmokamų, Kupiškio pinigus vagiančių partijų marionečių KUPIŠKIUI NEREIKIA!!!

  • Ir kuo greičiau įvesti tą tiesioginį valdymą. Jau dabar vienos intrigos pykčiai purvo pilimas. Kad galėtų gerkles vieni kitiems perkąstų. būtų valdžia iš Vilniaus pasibaigtų visos pjautynės. Baisesnio žmogaus už kupiškėną turbūt nėra..

    • Nepainiok politikų su tikrais kupiškėnais. Visi supranta, kad taryboj vieni idiotai, veltėdžiai, siurbėlės. Dirba sau, o ne dėl Kupiškio.
      Pažvelgus į kandidatų į merus sąrašą, darosi taip pat graudu. Partijom dzin tas Kupiškis, siunčia savo lojalius klapčiukus.
      Sunkūs laikai artėja Kupiškiui. Tikra šūdų krūva artėjantys rinkimai, o kuopt reiks paprastiem žmonėm.

    • Tikrai sutinku su jūsų pastebėjimų.Kupiskio rajone dirbti nebėra kada ,nes turi tik rašyti skundus arba bylinėtis.Tokios betvarkės niekur nemačiau.

  • Manau nebedaug liko kad Kupiški prijungtų prie Rokiškio ar Panevezio.

  • Pozicija ir opozicija, yra tik žmonių kiršinimas ir skaldymas. tarybos nariai turėtų galvoti savo galvomis ir balsuoti ne „plastmasinėmis“ rankomis, t.y. taip kaip liepia partiniai šeimininkai.

Rekomenduojami video