2024/04/30

 

TRŪKSTAMIEMS GYDYTOJAMS PRITRAUKTI – SOLIDI IŠMOKA

Kristinos Valytės nuotrauka

Kupiškio rajono savivaldybės taryba rugpjūčio 31 dieną per posėdį pritarė Finansavimo teikimo atvykusiems dirbti į Kupiškio rajono savivaldybės asmens sveikatos priežiūras įstaigas trūkstamų specialybių gydytojams tvarkos aprašo pakeitimams.

Jurga BANIONIENĖ

Apraše numatyta skatinimo priemonė – vienkartinė 10 tūkst. eurų išmoka skirta gydytojo poreikiams tenkinti, jei gydytojas įsipareigoja įstaigoje dirbti ne trumpiau kaip 3 metus (nuo pirmos darbo dienos).

Pakeistas vienas punktas. Jis numato, kad skatinimo priemone gali pasinaudoti gydytojas, kurio pagrindinė darbovietė yra įstaiga ir kuris įsidarbinęs sveikatos priežiūros įstaigų medicinos darbuotojams teisės aktuose nustatytu ne mažesniu kaip 1 etato darbo krūviu.

Skatinimo priemone pasinaudojęs gydytojas įsipareigoja dirbti ne trumpiau kaip 3 metus. Nėštumo ir gimdymo atostogų ir atostogų vaikui prižiūrėti laikotarpis neįskaičiuojamas.

Pasak Savivaldybės Finansų ir biudžeto skyriaus vedėjos Redos Totorienės, Tarybos narių prašoma sutikti didinti išmokos sumą iki 16 tūkst. eurų, nes papildomai paaiškėjo, kad jei gydytojui išmoką moka su juo darbo santykius turinti įstaiga, turi būti priskaičiuotos 21,27 proc. dydžio socialinio draudimo įmokos.

Todėl nuspręsta didinti išmokos sumą, kad atskaičius gyventojų pajamų mokestį ir socialinio draudimo įmokas, gydytojui į rankas būtų išmokama 10 tūkst. 196 eurai.

Tarybos nariai tam pritarė.

Pakalbinta Kupiškio pirminės asmens sveikatos priežiūros centro direktorė Elona Brinkaitė sakė, kad gydytojas pats apsispręs, kur šiuos pinigus naudos, būstui įsigyti, įsikurti ir pan.

„Kadangi poliklinikos tikslas yra prisivilioti jaunų specialistų, mes šį klausimą ir iškėlėme. Kiek yra pasinaudojusių šia išmoka, neturiu informacijos, bet šia skatinamąja priemone pasinaudos pas mus nuo rugsėjo 1 d. pradėjusi dirbti gydytoja Ieva Zailskaitė“, – teigė E. Brinkaitė.

Dalintis
Komentarų nėra

Sorry, the comment form is closed at this time.

Rekomenduojami video