2024/04/28

 

DĖL MOKYTOJŲ STYGIAUS ALIARMO NĖRA

Šiandien mokytojų trūkumo beveik nėra, bet vėliau tai gali būti rimta ugdymo įstaigų problema. ELTOS nuotrauka

Kai kurios šalies savivaldybės susiduria su didele mokytojų trūkumo problema. Mokyklos ir darželiai netgi baiminasi, ar nuo rugsėjo 1 dienos sugebės užtikrinti tinkamą ugdymo procesą. Bet jei kai kur mokytojų tenka kone su žiburiu ieškoti, kitur ši bėda visiškai neaštri.

Kokia situacija Kupiškio rajone? Ar mokytojų, švietimo pagalbos specialistų stinga, kaip tai sprendžiama?

Jurga BANIONIENĖ

Ieško ir kol kas randa

Alizavos pagrindinės mokyklos direktorius Gintaras Paškauskas sakė, kad vasaros pradžioje teko patirti nemenką stresą.

„Buvusi direktoriaus pavaduotoja, anglų kalbos mokytoja, laimėjo konkursą į Povilo Matulionio progimnaziją ir išėjo. Tikybos, informatikos mokytoja pasiliko dirbti gimnazijoje Vabalninke, o prieš kelias dienas atsisakė dirbti fizinio ugdymo mokytoja, išvyksta gyventi kitur.

Nesnaudėme, dėjome skelbimus. Kalbinau ir aplinkinių rajonų mokytojus. Labai bijojau dėl anglų kalbos mokytojo, bet visai neseniai skambino viena mokytoja, kuri sutinka visu krūviu pas mus dirbti. Informatikos, dorinio ugdymo (tikybos) mokytojus jau radome, lengviausia buvo dėl fizinio ugdymo mokytojo, gal jų daugiau yra. Manau, kad specialistų netrūks“, – kalbėjo direktorius.

Plačiau skaitykite rugpjūčio 26 d. „Kupiškėnų mintyse“ arba prenumeruokite PDF

Dalintis
Vėliausi komentarai
  • MOkytojas turi but tvarkingas, ne apie Birutes ar Ingas eina kalba, ką ne ką o depiliacija veido sryty privaloma, gal jums atrodo kitaip, bet etiketas nors menkas reikalingas tos profesijos darbuotojui.

  • Netrūksta todėl, kad Kupiškio rajone katastrofiškai mažėja mokinių skaičius.

  • Kaip tai nera mokytoju stygiaus, gal pas Paškauską dirba tik jaunos, o kaip KUpišky tai baisu, plaukais apaugusios, išdribusios ir dar gimnazijoje,ar tai ne mokytoju stygius? jmoteriškes nesusitvarkiusios,kaip reikalajama kad mokytojo specialybe butu prestižine, ,ką su tokiom senutem padarysi- prestyžą taip kad jeigu vadovai taip galvoja yra GRAUDU…..

    • Pagal rašybą panašu, kad jus mokė tik gražuolės. Jei leistų rinktis iš Birutės Galdikas ir Ingos Stumbrienės, mokytoja mano vaikui taptų Birutė Galdikas.

    • Kaip suprantu, esat gražuolė. Tai gal eikit dirbti į gimnaziją? Parodytumėt toms nesusitvarkiusioms senutėms pavyzdį. Nors, manau, nepriims, nes beraštė. Tikriausiai savo išvaizda labai rūpinotės, nebuvo laiko mokymuisi…

      • Jei vaikams pasakosite kokios turi būti mokytojos, o ne kaip rimtai reikia žiūrėti į mokslą- motyvacijos mokytis tikrai nebus. Rimtai pagalvokite ką kalbate prie vaiko. Jei jis arčiau nei kilometras nuo jūsų, tikrai girdės.

Rekomenduojami video