2024/04/28

 

KANDIDATAI Į MERUS – ANTYS, INTRIGOS IR SENI PAŽĮSTAMI

Po truputį ima rikiuotis kandidatai į pirmalaikius Kupiškio rajono savivaldybės mero rinkimus. Jurgitos Žiukaitės nuotrauka

Politinės kampanijos dalyvių registracija dalyvauti spalio 8 dieną vyksiančiuose pirmalaikiuose Kupiškio rajono savivaldybės mero rinkimuose baigiasi liepos 17 dieną. Vyriausioji rinkimų komisija (VRK) primena, kad liko nebedaug laiko registruotis juose dalyvauti.

Iš VRK interneto puslapyje pateiktos informacijos matyti, kad iki liepos 14 dienos dalyvauti šiuose rinkimuose buvo užsiregistravusios keturios partijos – Liberalų sąjūdis, Lietuvos regionų partija, Lietuvos socialdemokratų partija ir Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjunga.

Banguolė ALEKNIENĖ-ANDRIJAUSKĖ

Jau aiškūs kai kurie kandidatai į rajono merus. Socialdemokratai tik prakalbus apie naujus Kupiškio rajono mero rinkimus, kandidatu į merus iškėlė savo partiečio Algirdo Raslano kandidatūrą. Šis politikas šių metų mero rinkimuose buvo trečias. Jis ir pats apie savo naują sprendimą viešai spėjo pareikšti.

Tai padarė ir Eglė Blaževičienė, nauja Valstiečių ir žaliųjų sąjungos kandidatė į merus.

Pavasarį vykusiuose mero rinkimuose šiai partijai atstovavo Vidmantas Paliulis, kuriam, nors ir nedidele persvara, bet tą kartą nepavyko pralenkti seno oponento, konservatorių kandidato Dainiaus Bardausko.

Pastaruoju metu rajone buvo paleista antis, kad neva V. Paliulis į merus spalio 8 dienos rinkimuose kandidatuos savarankiškai, be partijos palaiminimo, kad tokiu jo žingsniu, skaldančiu šią partiją, džiaugtųsi kitos mero rinkimuose dalyvausiančios partijos.

Telefonu pakalbintas V. Paliulis šiuos gandus paneigė.

„Tikrai nekandidatuosiu. Tai antis. Situacija partijos skyriuje nesikeičia“, – tikino jis.

Politika slidus dalykas. Kaip bus, pamatysime netrukus.

Tėvynės sąjungos–Lietuvos krikščionių demokratų Kupiškio skyrius, mero rinkimus laimėjusį jų kandidatą D. Bardauską teismui pripažinus kaltu korupcijos byloje ir uždraudus eiti mero pareigas, kurį laiką buvo ištiktas šoko ir karštligiškai ieškojo, kas kitas jų partijos kandidatas į merus galėtų būti. Partijos centrinės būstinės atstovas buvo pareiškęs, kad konservatoriai turi daug jaunų, perspektyvių, taip pat ir patyrusių kandidatų.

Kurį laiką Kupiškyje sklandė kitas gandas, kad į rajono merus konservatoriai kelia patyrusio politiko Vytauto Mockaus kandidatūrą. Jis jau vieną kadenciją yra buvęs rajono meru, taip pat kelias kadencijas buvo rajono Tarybos narys. Nuo 2008 metų yra Vilniaus teritorinės ligonių kasos direktorius.

Šis gandas, pasirodo, yra tiesa. „Kupiškėnų minčių“ pakalbintas V. Mockus nepaneigė, kad kandidatuos į rajono merus. Sakė, kad nuo rajono realijų labai neatitrūkęs. Rajone turi namus, į kuriuos visą laiką sugrįžta savaitgaliais ir per atostogas.

„Pastaruosius metus gyvenau viena koja čia, o kita – Vilniuje. Kas dedasi rajone, žinau, bet nesu įsigilinęs į visus reikalus. Negaliu veidmainiauti, kad mero rinkimuose nekandidatuosiu, juolab kad ši naujiena jau sklinda aplinkui“, – trumpai situaciją pakomentavo V. Mockus.

Lietuvos regionų partijos Kupiškio skyrius birželio 16 dieną išsirinko naują skyriaus pirmininką. Juo tapo Edmundas Jonutis, dirbantis pagal individualią veiklą. Buvusi šios partijos skyriaus pirmininkė Deimantė Vitienė tapo jo pirmąja pavaduotoja.

Regionų partijos Kupiškio skyrius kandidatu į merus delegavo skyriaus pirmininką E. Jonutį.

Gal per šiuos rinkimus kandidatas rinkėjams daugiau apie save ir savo tikslus papasakos, nes per savivaldos rinkimus jis nieko neparašė nei anketos, nei biografijos skirsniuose.

Paslaptingas buvo ir Lietuvos liberalų sąjungos Kupiškio skyriaus pirmininkas Klaidas Miciūnas. Pasak jo, partija užsiregistravo dalyvauti Kupiškio rajono mero rinkimuose, bet dar neapsispręsta, kas kandidatuos iš jų partijos atstovų į merus.

„Laiko dar tam turime. Kai tik apsispręsime dėl kandidato, visuomenė bus informuota“, – patikino K. Miciūnas.

Dalintis
Vėliausi komentarai
  • Mockus, čia gal tas, kur sovietų laikais buvo Vykdomojo komiteto narys?

  • Kupiškio kraštas matosi koncervu kraštas.
    Kur jūsų baseinas,paziurekite tarybos posėdį kaip koncervai su cocdemais atidavė baseiną privačiav verslui isnuomot.
    Patys mokesite didelius pinigus pasimaudyti,kažkodėl Egle stabdė,kad neatiduoti baseino ir pasilikti išlaikyti savivaldybei
    Nei darbo vietų nieko kuliskenams,apgailėtiną prisizadejo Dainius atidaryt rugsėjo 1 d. Naivuoliai nematote kad šita seniu mafija valdo Kupiškį.
    Balsuokit už jauna moterį jos požiūris visai kita į ateitį.

Rekomenduojami video